News

Decizie revoltătoare a justiției: termen de judecată stabilit pentru decembrie 2024, în cazul unui copil care a suferit o pareză

Judecătorii din Suceava au stabilit primul termen de judecată într-un proces care vizează un copil ce a suferit o pareză luna decembrie a anului 2024.
18.08.2023 | 14:59
Decizie revoltatoare a justitiei termen de judecata stabilit pentru decembrie 2024 in cazul unui copil care a suferit o pareza
Termen de judecată stabilit peste un an și jumătate în cazul unui copil ce a suferit o pareză. Explicația deciziei. Sursa foto: monitorulsv.ro / Wikipedia.org/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O decizie revoltătoare a justiției, în Suceava. Judecătorii au stabilit luna decembrie a anului 2024 ca termen de judecată în cazul unui copil care a suferit o pareză. Motivația deciziei.

Termen de judecată stabilit peste un an și jumătate în cazul unui copil ce a suferit o pareză. Explicația deciziei

În 2019, micuțul Sasha Mihai, pe atunci în vârstă de un an și jumătate, a rămas cu pareză în urma unei injecții care i-a fost administrată de către un medic pediatru.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, cazul a fost analizat sub aspect penal. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au constatat că un micuț a rămas cu pareză după o injecție făcută de pediatru. Cu toate acestea, au închis dosarul. Clasarea a venit pe motiv că părinții au depus plângerea penală prea târziu.

După acest eveniment, familia micuțului, care locuiește în Gura Humorului, a intentat proces civil. Din nou, bieții oameni din județul Suceava au avut parte de o surpriză neplăcută, atunci când au primit o citație de la Judecătoria Suceava, unde a fost înregistrat procesul.

ADVERTISEMENT

La finalul lunii trecute, pe 31 iulie 2023, familia lui Sasha a fost înștiințată că primul termen al procesului va fi pe 5 decembrie 2024. Inițial, oamenii au crezut că este o greșeală și au început să verifice informația.

Nu avea să fie o eroare. Ulterior, avocatul reclamanților a spus, în presa locală, că a verificat din nou data primului termen și este vorba, într-adevăr, de 5 decembrie 2024. Așadar, peste un an și jumătate. Motivația magistraților este numărul foarte mare de dosare și numărul mic de judecători.

ADVERTISEMENT

Vom înainta o solicitare de preschimbare a termenului. Vom explica că este o situație deosebită, un copil care a suferit și suferă și care are nevoie de o reparație morală. Sperăm să obținem un termen rezonabil pentru începutul acestui proces”, a declarat avocatul Cristi Rusu, pentru Monitorul de Suceava.

O simplă injecție i-a schimbat viața micuțului Sasha. Ce spune medicul

Coșmarul familiei din Gura Humorului s-a petrecut în vara anului 2019. Pe 27 iulie 2019, micuțul Sasha, atunci în vârstă de un an și trei luni, a fost dus de părinți la cabinetul unui medic primar pediatru.

ADVERTISEMENT

Copilul avea o răceală puternică, cu roșu în gât. În plus, băiețelul vomita și nu reținea medicația, astfel că febra de peste 39 de grade persista. Pediatrul a decis administrarea unei injecții cu metoclopramid, un antivomitiv.

La doar o oră după injecție, părinții au observat că băiatul nu mai mișcă piciorul drept. ”Piciorul era mort, nu avea nici un reflex la el, a fost îngrozitor”, a povestit tatăl începutul dramei pentru copil, pentru presa locală.

Ulterior, cea mai mare teamă a părinților s-a adeverit. Băiețelul lor suferea de o monopareză la membru inferior drept, post injecțională. Medicii ieșeni au găsit o legătură de cauzalitate între injecție și pareză.

Între aplicarea injecției din 27 iulie 2019 și deficiența funcțională ușoară pe care o prezintă minorul există legătură de cauzalitate. Conform studiilor existente în literatura de specialitate, în cazul injecțiilor intramusculare efectuate în cadranul supero-extern la nivelul mușchiului gluteal, în special la copil (din cauza poziției, a cantității reduse de țesut suport, poate a unei mișcări etc.), există posibilitatea de traumatizare a nervului sciatic”, se precizează în raportul Institutului de Medicină Legală (IML) Iași.

După acest caz grav, medicul pediatru a reacționat. A spus că în momentul înțepăturii este probabil ca pacientul să fi făcut o mișcare a fundului. Asta ar fi putut devia puțin acul, spre interior, spre capătul ramurii laterale a nervului sciatic.

În ciuda acestui aspect, la poliție, doctorul a spus că din punct de vedere profesional nu consideră că a greșit cu nimic. A subliniat că are conștiința împăcată în acest sens.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Cifra care îi provoacă insomnii lui Cristi Borcea. În fiecare noapte!
Cifra care îi provoacă insomnii lui Cristi Borcea. În fiecare noapte!
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze