News

Acuzații de malpraxis la Focșani, după ce un copil a murit pe masa de operație: ”A greșit, a atins un vas de sânge”

Un copil de 4 ani a murit pe masa de operație, în timp ce medicii făceau o intervenție chirurgicală. Tragedia a avut loc la Focșani, iar familia acuză acum doctorii de malpraxis.
10.05.2022 | 11:56
Acuzatii de malpraxis la Focsani dupa ce un copil a murit pe masa de operatie A gresit a atins un vas de sange
Copil de 4 ani din Focșani, mort în sala de operație. Părinții, acuzații de malpraxis. Sursa foto: colaj Fanatik / observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Dramă fără margini pentru o familie din Focșani. Copilul de 4 ani a murit pe masa de operație a Spitalului Județean, după o operație aparent banală: hernie inghinală.

Copil de 4 ani din Focșani, mort în sala de operație. Părinții, acuzații de malpraxis

În urma acestei tragedii, familia micuțului este îndurerată dar și extrem de revoltată, lansând acuzații de malpraxis.

ADVERTISEMENT

Cronologic, cazul din Focșani a început miercurea trecută, la spitalul din oraș, unde copilul a fost operat.

Intervenția a durat doar 15 minute. Băiatul a rămas apoi internat peste noapte, iar a doua zi a plecat acasă. La scurt timp, starea băiatului s-a înrăutățit. A început să acuze dureri mari în zona abdominală, iar părinții au sunat imediat la medic.

ADVERTISEMENT

”Am sunat-o și dânsa a zis să îi dăm un Nurofen și dacă în caz că se întâmplă ceva să mergem cu el din nou în spital”, spune tatăl copilului, conform Observator News.

Pentru că durerile s-au intensificat, copilul a fost dus la camera de primiri urgenţe joi seară. Când a fost văzut iar de chirurg, acesta a luat decizia de a-l opera din nou.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în timpul celei de-a doua intervenții, copilul a intrat în stop cardiorespirator. Medicii nu l-au mai putut salva.

Distrusă de durere, familia dă vina pe echipa medicală. Tatăl băiatului susține că vina aparține medicilor.

ADVERTISEMENT

”Este vinovată, deoarece a greșit la operația aia, a atins un vas de sânge”, susține acesta.

Reacția medicilor la acuzațiile de malpraxis

De cealaltă parte, echipa de medicii de la Spitalul Județean din Focșani se apără și spune că totul a fost făcut ca la carte.

”Vă asigur, și îi asigur pe toți că am respectat întru totul procedurile medico-chirurgicale. Îmi reafirm întreaga compasiune față de familie cu care empatizez cu toată fiinţa mea”, spune Ludmila Geanina Munteanu, medic primar chirurgie pediatrică.

Poliția anunță că a deschis un dosar penal de moarte suspectă în acest caz. Se așteaptă acum raportul medico-legal. Și spitalul a început o anchetă internă.

ADVERTISEMENT