News

Declaraţia lui Marcel Ciolacu că Buzăul nu e în Moldova i-a înfuriat pe ieşeni. “Despre ce jignire personală ar fi fost vorba dacă ar fi aşa?”

O asociație civică din Iași îi cere explicații lui Marcel Ciolacu după ce acesta a făcut o declarație controversată, referitor la legătura dintre Buzău și Moldova.
26.04.2024 | 16:46
Declaratia lui Marcel Ciolacu ca Buzaul nu e in Moldova ia infuriat pe ieseni Despre ce jignire personala ar fi fost vorba daca ar fi asa
Declaraţia lui Marcel Ciolacu că Buzăul nu e în Moldova i-a înfuriat pe ieşeni. "Despre ce jignire personală ar fi fost vorba dacă ar fi aşa?". Foto: Captură TV
ADVERTISEMENT

Concret, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că ”Buzăul nu e în Moldova”, însă a simțit nevoia să arate că se simte jignit de perspectiva de a fi moldovean. În acest context, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei îi cere lămuriri lui Marcel Ciolacu pentru declarația ”care îl descalifică”.

Declaraţia lui Marcel Ciolacu că Buzăul nu e în Moldova i-a înfuriat pe ieşeni

E neclar ce a vrut să transmită, de fapt, Marcel Ciolacu, însă asociația din Iași a luat declarația premierului ca pe un afront. ”Premierul Marcel Ciolacu a făcut joi, 25 aprilie 2024, într-o conferinţă de presă electorală la Timişoara, câteva declaraţii despre oportunitatea regionalizării României şi despre autostrada care leagă Moldova de restul ţării.

ADVERTISEMENT

În acest context a făcut zâmbind şi următoarea afirmaţie: Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi. Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei îi cere prim-ministrului explicaţii publice în legătură cu afirmaţia făcută: despre ce jignire personală ar fi fost vorba dacă Buzăul era în Moldova?”, s-au întrebat reprezentanţii MDM.

Asociația din Moldova consideră, astfel, că Marcel Ciolacu a jignit toți cetățenii din această regiune istorică. ”Substratul afirmaţiei este în primul rând jignitor pentru întreaga populaţie a regiunii Moldova, de care domnul prim-ministru găseşte de cuviinţă să se delimiteze într-un mod dispreţuitor.

ADVERTISEMENT

Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi este o afirmaţie foarte gravă care îl descalifică pe domnul Ciolacu ca prim-ministru, obligat prin natura funcţiei pe care o ocupă ca, dincolo de decenţă, să fie lipsit de părtinire şi să trateze fiecare regiune şi pe locuitorii acestora în mod egal, cel puţin la nivelul declaraţiilor.

Marcel Ciolacu, criticat după ce a făcut o declarație controversată la Timișoara

Cu asemenea atitudine, cu asemenea afirmaţii iresponsabile cu trimitere la cetăţenii din regiunea Moldovei, domnul Marcel Ciolacu nu mai poate ocupa funcţia de prim-ministru al României. Prezenţa domnului Ciolacu în fruntea Guvernului este o jignire la adresa acestei ţări”, au mai transmis cei de la Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

ADVERTISEMENT

Prezent la Timișoara, unde a primit o întrebare a presei despre regionalizare, Marcel Ciolacu a vrut probabil să facă o glumiță. ”Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!

Dar, a venit și un buzoian care totuși împreună cu dl Grindeanu și restul colegilor din guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a încercat să glumească Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Declarația lui Marcel Ciolacu, interpretată drept o nouă gafă de unii analiști politici, o simplă glumă de alții, i-a lăsat mască pe colegii de partid Alfred Simonis și Marian Neacșu. Aflați în spatele premierului, cei doi și-au întors mirați privirea unul către celălalt.

Declarația controversată a lui Marcel Ciolacu poate fi urmărită în următorul video, la 27:55

ADVERTISEMENT