News

Declarație alarmantă de la Kiev: ”Dacă Ucraina pierde războiul cu Rusia, asta ar putea duce la Al Treilea Război Mondial”

Oficialii de la Kiev vorbesc din nou de posibilitatea unui Al Treilea Război Mondial. Premierul din statul vecin spune că un eșec al țării sale poate avea urmări catastrofale.
18.04.2024 | 17:02
Declaratie alarmanta de la Kiev Daca Ucraina pierde razboiul cu Rusia asta ar putea duce la Al Treilea Razboi Mondial
Lider important de la Kiev avertizează: ”Dacă Ucraina e învinsă de Rusia, se poate ajunge la Al Treilea Război Mondial”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care victoria pe front a Rusiei pare una tot mai probabilă, dată fiind situația grea a ucrainenilor, Kievul avertizează despre riscul izbucnirii unui Al Treilea Război Mondial.

Lider important de la Kiev avertizează: ”Dacă Ucraina e învinsă de Rusia, se poate ajunge la Al Treilea Război Mondial”

Situația pe câmpul de luptă este una tot mai dificilă pentru forțele de apărare ale Ucrainei. În contextul în care ajutorul SUA întârzie, iar aliații din Europa occidentală nu grăbesc trimiterea de ajutor militar, rușii câștigă tot mai mult teren.

ADVERTISEMENT

Dacă această situație se va prelungi, specialiștii spun că este o chestiune de timp până când Ucraina va fi învinsă de Rusia lui Vladimir Putin. Pentru Ucraina, weekendul ce vine este unul vital.

Sâmbătă, 20 aprilie, în Camera Reprezentanților de la Washington se va da votul asupra pachetului de ajutor. Șeful guvernului de la Kiev și-a exprimat, joi, ”un optimism prudent”. Acesta nu este convins că americanii vor aproba măsura foarte disputată, care prevede o alocare de 61 de miliarde de dolari pentru țara sa.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu pentru postul BBC, prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmîhal, a făcut o nouă declarație îngrijorătoare. Acesta spune că poate urma un ”Al Treilea Război Mondial” dacă ajutorul nu ajunge urgent și Ucraina pierde războiul.

Noi avem nevoie de acești bani, ieri. Nu mâine, nici astăzi. Dacă nu vom putea să ne protejăm, Ucraina va cădea. Deci sistemul global de securitate va fi distrus și toată lumea va trebui să găsească un nou sistem de securitate. Sau vor fi multe conflicte, multe astfel de războaie și, în cele din urmă, ar putea duce la Al Treilea Război Mondial”, a spus Șmîhal.

ADVERTISEMENT

Zelenski, avertisment similar

De notat că nu este prima dată când Ucraina lansează un avertisment atât de alarmant pentru omenire. Anul trecut, chiar președintele Volodimir Zelenski a avertizat că, dacă Rusia câștigă războiul, ar putea urma o invazie în Polonia. Astfel, s-ar declanșa Al Treilea Război Mondial.

Și mai recent, în martie 2024, liderul ucrainean avertiza, într-un interviu acordat pentru The Washington Post, că fără ajutorul militar american, blocat în Congres, Ucraina va pierde pe front în fața Rusiei.

ADVERTISEMENT

Dacă nu există o susţinere americană, asta înseamnă că nu avem apărare antiaeriană. Nu avem rachete Patriot, nu avem bruiaje în războiul electronic, nu avem obuze de artilerie de 155 de milimetri. Asta înseamnă că vom da înapoi etapă cu etapă, pas cu pas”, spunea preşedintele ucrainean.

ADVERTISEMENT