News

Declarații halucinante ale unui preot român: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar nevinovate! Să facă și ele pușcărie”

Un preot susține că fetele frumoase, care sunt victime ale agresiunilor sexuale, „nu sunt chiar nevinovate”. Reacția BOR.
18.04.2024 | 17:23
Declaratii halucinante ale unui preot roman Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar nevinovate Sa faca si ele puscarie
Declarațiile unui preot: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar nevinovate”. Foto ASCOR Constanța
ADVERTISEMENT

Un preot român face declarații halucinante despre victimele abuzurilor sexuale. El susține că femeile frumoase, care ajung să fie agresate, nu sunt „chiar nevinovate”. Ba chiar, părintele spune că ar trebui ca și ele să fie pedepsite cu închisoarea.

Un preot susține că fetele frumoase abuzate ar trebui să fie condamnate la închisoare

Afirmațiile au fost făcute de preotul Nicolae Tănase din Valea Plopului, Prahova, în timpul unei conferințe care a avut loc, marți, 16 aprilie, la Constanța. Evenimentul a fost organizat de ASCOR (Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români)– Filiala Constanța și Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Constanța.

ADVERTISEMENT

În timp ce povestea viața Sfintei Maria Egipteanca, care la 12 ani a plecat din casa părintească și a dus o viață desfrânată, ca mai apoi să se pocăiască, părintele a făcut aceste declarații controversate. Acesta susține că fetele frumoase sunt de vină pentru că atrag băieți.

„Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată.

ADVERTISEMENT

Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special.

De aceea, creștinele noastre aveau comportamentul lor. Erau foarte atractive, dar aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în priviri”, a declarat preotul, potrivit dobrogealive.ro.

ADVERTISEMENT

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR: „O viziune rudimentară, una profund nedreaptă”

Nicolae Tănase este preot în localitatea Valea Plopului din 1979, iar în perioada comunismului a înființat o biserică pentru comunitatea de credincioși. După Revoluție s-a implicat activ în diverse acțiuni pentru a ajuta copiii orfani, mamele singure și bătrânii.

De asemenea, în 1994 a pus bazele Asociației Pro Vita, care susține lupta împotriva avortului. În urma afirmațiilor de marți, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a avut o reacție.

ADVERTISEMENT

„O asemenea declarație include, din păcate, o viziune rudimentară, inclusiv în exprimare, asupra relațiilor dintre bărbat și femeie. Una profund nedreaptă și îngrijorătoare.

Ceea ce umbrește bunul renume al părintelui Tănase, cunoscut tocmai pentru activitatea sa filantropică dedicată femeilor afectate de drame sociale”, a transmis Vasile Bănescu.

 

 

ADVERTISEMENT