Sport

Deian Sorescu, primul gol pentru FCSB. A marcat la 9 minute după ce a trecut pe poziția pe care i-a cerut lui Becali să-l folosească

Deian Sorescu a marcat primul gol pentru FCSB. Internaţionalul român a înscris la 9 minute după ce a trecut pe poziţia pe care i-a cerut lui Gigi Becali să-l folosească.
26.02.2023 | 22:07
Deian Sorescu primul gol pentru FCSB A marcat la 9 minute dupa ce a trecut pe pozitia pe care ia cerut lui Becali sal foloseasca
Deian Sorescu, fericit după primul gol marcat la FCSB (sursă foto: sportpictures.eu / colaj foto: FANATIK)
ADVERTISEMENT

Deian Sorescu a spart gheaţa la FCSB, după ce a marcat primul gol în tricoul “roş-albaştrilor”. Reuşita a venit în a doua repriză din meciul cu FC Argeş şi la 9 minute după ce a trecut pe o poziţie în care a dat randament la Dinamo şi unde şi-a dorit să revină.

Primul gol marcat de Deian Sorescu la FCSB

În minutul 54 al meciului FC Argeş – FCSB, când oaspeţii aveau deja un avans de un gol pe tabelă, Deian Sorescu a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. Fotbalistul împrumutat de la Rakow a primit o minge de la Adrian Şut şi a înscris cu un şut în forţă de la 16 metri.

ADVERTISEMENT

Reuşita a venit la 9 minute după ce Deian Sorescu a urcat din defensivă în ofensivă. În startul meciului, internaţionalul român a început ca fundaş dreapta, dar şi-a schimbat poziţia după înlocuirile făcute la pauză.

Mai exact, Valentin Creţu a intrat în locul lui Malcom Edjouma, eroul FCSB-ului din ultimele trei meciuri, şi a preluat locul din banda dreaptă a defensivei. Octavian Popescu a coborât la mijlocul terenului, în locul mijlocaşului francez, iar Deian Sorescu a urcat în dreapta liniei de trei din atac.

ADVERTISEMENT

Până la meciul cu FC Argeş, Deian Sorescu bifase cinci prezenţe pentru FCSB în SuperLiga. Titular în toate partidele, jucătorul de 25 de ani a fost de două ori schimbat la pauză, iar în duelul cu FC Voluntari a părăsit terenul după 54 de minute. Derby-urile cu CFR Cluj şi U Craiova au fost singurele în care a jucat până la final.

Deian Sorescu şi-a dorit să schimbe poziţia: “E normal să nu dau randamentul de la Dinamo”

După meciul cu U Craiova, Deian Sorescu a vorbit despre situaţia sa la FCSB şi i-a transmis lui Gigi Becali, de la distanţă, că ar putea să dea un randament mai bun dacă va juca mai în faţă, aşa cum o făcea în perioada petrecută la Dinamo.

ADVERTISEMENT

“E alt sistem, sunt alte planuri. Era normal să am nevoie de timp să mă acomodez. Nu sunt supărat deloc. Sunt alături de echipă. Îmi susțin echipa, chiar dacă joc sau nu, oriunde aș fi.

Am altă poziție și e normal să nu dau randamentul de la Dinamo. Acolo aveam șansa de a marca. Și aici joc pe o poziție care îmi place și încerc să aduc un plus echipei”, spunea Deian Sorescu.

ADVERTISEMENT

La conferinţa de presă premergătoare meciului de la Piteşti, Leo Strizu a anunţat că Deian Sorescu va juca în continuare pe postul de fundaş dreapta. “Mie, personal, îmi place cum acoperă poartea dreapta. Are intenții clare ofensive, dar cred că totuși nu joacă la randamentul său de 100%”, declara antrenorul “roş-albaştrilor”.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,30 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate” la meciul Petrolul – FCSB

ADVERTISEMENT