Sport

FC Argeș – FCSB 1-2, în etapa 27 din SuperLiga. Vicecampioana revine pe podium după al 7-lea succes consecutiv în deplasare. Cum arată clasamentul

FCSB s-a impus cu emoții pe terenul lui FC Argeș, scor 2-1, în etapa a 27-a din SuperLiga, și a ajuns la a 7-a victorie consecutivă în deplasare.
26.02.2023 | 22:15
FC Arges  FCSB 12 in etapa 27 din SuperLiga Vicecampioana revine pe podium dupa al 7lea succes consecutiv in deplasare Cum arata clasamentul
Octavian Popescu protejează balonul în fața a doi adversari în meciul FC Argeș - FCSB. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
26-02-2023
20:27

FCSB, victorie necesară cu FC Argeș

FCSB s-a impus în partida din deplasare cu FC Argeș, scor 2-1, și a revenit pe podimului clasamentului din SuperLiga. A fost al 7-lea succes consecutiv pe teren străin pentru ”roș-albaștri”.

După o primă repriză fără mari ocazii de gol, vicecampioana României a avut un start lansat în partea secundă și a marcat de două ori prin Șut și Sorescu, acesta din urmă aflat la primul gol de când a fost adus în iarnă. Argeșenii au reintrat în joc după o eroare a lui Radunovic, dar nu au mai avut puterea să forțeze egalarea.

sli

26-02-2023
17:18

FC Argeș - FCSB 1-2 (Koubemba 62 / Șut 48, Sorescu 54)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – FCSB câștigă cu emoții meciul din deplasare cu FC Argeș, scor 2-1.

Min. 84 – Olaru scapă singur cu Straton, dar ajunge într-un unghi dificil și este blocat de portarul gazdelor.

Min. 78 – Olaru îi pasează perfect lui Compagno, dar Straton are un reflex uriaș la reluarea italianului din 6 metri.

Min. 75 – Garita îl umilește pe Dawa, îi așează mingea lui Njike, dar șutul acestuia se duce peste poarta lui Târnovanu.

Min. 62 – GOOOL FC Argeș!!! Rizzi centrează din stânga, Radunovic nu lovește mingea cu capul în încercarea sa de a respinge și aceasta îl lovește pe Koubemba în genunchi și intră în poartă.

Min. 61 – Coman scapă singur cu Straton, dar șutul său trece mult peste poartă.

Min. 54 – GOOOL FCSB!!! Șut a recuperat un balon jumătatea adversă, i-a pasat lui Sorescu și acesta a marcat cu un șut în forță la colțul lung de la 16 metri.

Min. 48 – GOOOL FCSB!!! Coman a șutat direct pe poartă dintr-o lovitură liberă dintr-un unghi imposibil, Straton a respins în față, dar mingea la lovit pe Șut și a intrat în plasă.

Min. 45 – Prima repriză de la Pitești se încheie fără gol.

Min. 39 – Edjouma ajunge față în față cu Straton, închide ochii și șutează în forță, dar portarul argeșenilor are o intervenție miraculoasă. Între timp s-a ridicat fanionul pentru o poziție de ofsaid.

Min. 27 – Jobello centrează din partea stângă și Radunovic respinge în ultimul moment din fața lui Koubemba.

Min. 7 – Edjouma îi dă o pasă cu călcâiul lui Compagno, dar Straton iese din poartă și reține plonjând la picioarele italianului.

Min. 3 – Compagno șutează violent, dar Straton reușește să pareze.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul FC Argeș – FCSB.

  • FC Argeș: Straton – Jakolis, Turda, Zebic, Rizzi – Meza Colli, Njike – G. Crețu, Koubemba, Jobello – Garita. Rezerve: Micle – Dobrosavlevici, M. Constantin, Tîrcoveanu, Mimito, Boubacar, A. Calcan, D. Croitoru, Betrand. Antrenor: Marius Croitoru.
  • FCSB: Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Șut, Olaru, Edjouma – Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman. Rezerve: Vlad – V. Crețu, Haruț, I. Cristea, Omrani, Ov. Popescu, Oaidă, Pantea, Radaslavescu. Antrenor: Mihai Pintilii.

Meciul FC Argeș – FCSB are loc duminică, 26 februarie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei 27 din SuperLiga. Cele două echipe au obiectiv diametral opus. Argeșenii se află în hora locurilor primejdioase, locul 13, cu 26 de puncte, bucureștenii sunt pe poziția a treia, cu 48 de puncte, șapte în urma liderului Farul, dar spun că obiectivul rămâne câștigarea campionatului.

Unde se joacă meciul FC Argeș – FCSB

Întâlnirea FC Argeș – FCSB se dispută duminică, 26 februarie, de la ora 20:30, pe stadionul Nicolae Dobrin din parcul Trivale al Piteștilor, în etapa 27 din SuperLiga. Suporterii vulturilor violeți sunt extrem de supărați pe toată lumea, conducerea clubului, antrenori și jucători și amenință cu boicotarea ultimelor meciuri de acasă din sezonul regulat ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare ale echipei din acest an.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Marius Croitoru este și el în colimatorul fanilor, situația fiind din ce în ce mai tensionată. Numărul suporterilor argeșeni la acest meci riscă să fie unul sub așteptări, pentru că de regulă când vin echipe mari stadionul se umple. Dar vor fi și cel puțin câteva sute de suporteri ai FCSB veniți de la București sau care sunt din județul Argeș.

Cine transmite la TV partida FC Argeș – FCSB

Partida FC Argeș – FCSB se joacă duminică, 26 februarie, de la ora 20:30, pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești, în etapa 27 din SuperLiga și va fi transmisă în direct pe posturile de televiziune Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Pitești vremea nu dorește să fie aliata fotbalului nici duminică, 26 februarie. Conform previziunilor meteo ar fi cam a treia zi cu cer acoperit și condiții mari de ploaie în reprize, deși temperatura la ora amiezii e una plăcută, 16 grade. La ora partidei vor mai rămâne în jur de 10 grade, dar mai mult îngrijorează instabilitatea atmosferică. Arbitrul partidei este bucureşteanul Marcel Bîrsan.

Ce jucători absentează din confruntarea FC Argeș – FCSB

Marius Croitoru poate să îşi alcătuiască formula de start după cum crede mai bine, pentru că problemele serioase de lot l-au ocolit. Revenirea după 6 luni de absenţă a fundaşului central Grigore Turda e foarte importantă. Cu FCSB va trebui să se apere cât mai sus, pentru a rupe faza de construcţie a bucureştenilor, Garita rămânând solitar în preajma careului oaspeţilor.

ADVERTISEMENT

La FCSB Gigi Becali din nou nu îl mai vrea pe Iulian Cristea ca fundaş central, ceea ce înseamnă că Dawa poate reveni în formula de start. Este apt de joc şi Ovidiu Popescu, play-maker-ul care poate evolua la fel de bine şi pe fund, ca fundaş lateral, cât şi în compartimentul median.

Cote la pariuri la jocul FC Argeș – FCSB

În mod normal casele de pariuri merg decis pe victoria echipei bucureștene, la o cotă de 1,60, ceea ce este o cotă foarte bună raportându-ne la forța de atac a celor două echipe. Pentru varianta șansă dublă 1X este o cotă excelentă de 2,80. Și gol marcat FC Argeș este o afacere, pentru că ajunge la cota de 2,00.

ADVERTISEMENT

Din 1998 încoace au avut loc doar 13 partide pe stadionul echipei piteștene, pentru că echipa gazdă timp de 12 sezoane s-a aflat în eșalonul secund. FCSB s-a impus de cinci ori, de tot atâtea ori s-a consemnat remiza iar de trei ori au triumfat vulturii violeți, ultima oară acum doi ani când s-a vorbit mult despre faptul că FCSB s-a predat deliberat pentru a ajuta pe FC Argeș să intre în play-off și într-adevăr acolo a luat lejer cele șase puncte.

ADVERTISEMENT