Sport

Denis Alibec, înainte de România – Israel: „Pot să dau și assist, nu mă deranjează”. Cu ce problemă se confruntă în Qatar

Denis Alibec este încrezător înaintea meciului România - Israel din preliminariile Euro 2024. Cu ce problemă se confruntă în Qatar.
06.09.2023 | 16:33
Denis Alibec inainte de Romania  Israel Pot sa dau si assist nu ma deranjeaza Cu ce problema se confrunta in Qatar
Denis Alibec a vorbit înainte de România - Israel în preliminariile Euro 2024. Foto: FRF tv.
ADVERTISEMENT

Denis Alibec, George Pușcaș și Daniel Bîrligea sunt cei trei atacanți pe care Edi Iordănescu i-a convocat la naționala României pentru „dubla” din septembrie cu Israel și Kosovo. Fostul atacant al campioanei Farul a anunțat că obiectivul îl reprezintă câștigarea celor două partide.

Denis Alibec, înainte de România – Israel: „Pot să dau și assist, nu mă deranjează”.

Denis Alibec este extrem de apreciat de fani și a fost votat tricolorul lunii august. Atacantul ajuns la Muaither SC în această vară de la Farul se pregătește pentru o nouă „dublă” de foc a României în preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Atacantul de 32 de ani consideră că „tricolorii” trebuie să câștige cele două partide, mai ales că naționala lui Edi Iordănescu evoluează pe teren propriu. „Sunt foarte bucuros, sunt fericit că fanii mă apreciază și sper să mă aprecieze și în meciurile de la echipa națională. Obiectivul cu siguranță sunt cele 6 puncte pentru că jucăm acasă, avem fanii alături de noi.

Trebuie să fim montați, să ne concentrăm să câștigăm ambele meciuri. Eu sunt încrezător. Este o șansă unică pentru noi și trebuie să profităm de ea. 

ADVERTISEMENT

„Visul oricărui fotbalist este să ajungă la un turneu final”

Nu contează cine marchează, important e să câștigăm. Pot să dau și assist, nu mă deranjează. (n.r. finalul cu Elveția) M-am uitat de foarte multe ori. A fost un meci fantastic, schimbările au decis jocul și sperăm ca și aceste două meciuri să le câștigăm. 

Este un lucru fantastic pentru un jucător. Cred că este visul oricărui fotbalist să ajungă la un turneu final alături de națională, să te bucuri alături de fani.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu am reușit să trecem de grupe a fost un moment foarte important din cariera mea (n.r. Euro 2016). O să dăm totul pe teren, vă așteptăm alături de noi și sper să ne bucurăm împreună la final”, a declarat Denis Alibec, potrivit FRF TV.

Denis Alibec, mesaj pentru Farul după eliminarea din cupele europene: „Mi-aș fi dorit să fiu alături de ei”

Farul a fost eliminată în play-off-ul UEFA Conference League de către HJK Helsinski. Campioana României a reușit să câștige meciul tur cu 2-1, însă finlandezii s-au impus la retur cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Transferat la Muaither SC, în Qatar, Denis Alibec a ratat atât returul cu Flora Talinn din turul al 3-lea, cât și „dubla” din play-off cu HJK Helsinki. „Îmi pare rău pentru Farul pentru că nu a reușit să se califice.

Chiar dacă mi-aș fi dorit să fiu alături de ei în play-off, dar nu a fost posibil. Poate la anul vor merge în grupe”, a spus Denis Alibec despre eliminarea echipei lui Gică Hagi.

Cu ce problemă se confruntă Denis Alibec în Qatar: „Este foarte cald”

Denis Alibec a adunat deja trei partide și un gol în tricoul lui Muaither SC, locul 7 în campionatul din Qatar. Campioana României nu a primit niciun ban de pe urma transferului atacantului. Hagi și Alibec au convenit ca fotbalistul să fie lăsat să plece liber, în cazul unei oferte tentante din străinătate.

„Colegii m-au primit foarte bine, m-am adaptat foarte repede. Este un pic cam călduț, dar e ok. Am înțeles că în octombrie va fi vremea bună de fotbal.

Este foarte cald, dar trebuie să ne adaptăm. Sunt niște stadioane foarte interesante, au aer condiționat și e ciudat să joci la 20 de grade când afară sunt 50, să zic așa”, a încheiat Denis Alibec.


  • 1,46 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „victorie fără egal: România” la meciul România – Israel

ADVERTISEMENT