Sport

Am aflat ce i-a spus Florescu lui Hanca înainte ca petrolistul să rateze penalty-ul cu Botoșani. Dinamoviștii au lansat teoria blatului

Dinamoviștii suspectează că Sergiu Hanca ar fi ratat intenționat penalty-ul din meciul Petrolul - FC Botoșani (1-2), după ce Eduard Florescu i-a șoptit ceva la ureche
01.05.2024 | 13:41
ADVERTISEMENT

Penalty-ul ratat de Sergiu Hanca în minutul 70 al meciului Petrolul – FC Botoșani (1-2), când scorul era 1-1, le-a dat apă la moară dinamoviștilor, frustrați că echipa din Moldova a câștigat trei puncte mari pe ”Ilie Oană” în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Ce i-a spus Eduard Florescu lui Sergiu Hanca înainte ca petrolistul să rateze penalty-ul cu Botoșani

Fanii ”alb-roșii” suspectează de blat întâlnirea care a avut loc luni, 29 aprilie, în etapa a 7-a din play-out-ul SuperLigii. ”Cum e domnilor? Corect meci, nu?”, este mesajul postat pe Facebook de crainicul lui Dinamo, Nicu Grameni.

ADVERTISEMENT

Acesta a atașat și un videoclip cu momentul în care mijlocașul lui FC Botoșani Eduard Florescu s-a apropiat de Sergiu Hanca și i-a spus câteva cuvinte înainte să execute lovitura de la 11 metri.

Fostul fotbalist dinamovist a șutat în dreapta portarului, la semiînălțime, iar Kukic a anticipat și a respins balonul. FC Botoșani a dat lovitura de grație în minutul 87, prin Sadiku, și a urcat deasupra locurilor de baraj, cu 26 de puncte, dar nu a scăpta de emoțiile retrogradării. În horă a intrat și Petrolul.

ADVERTISEMENT

Dinamo a rămas pe loc direct retrogradabil cu două etape rămase de disputat, cu 21 de puncte. Formația din Ștefan cel Mare mai are de jucat cu U Cluj (deplasare) și cu UTA (acasă).

Eduard Florescu către Sergiu Hanca: ”Hanca, ce-ai mă de împingi așa?”. Înainte Hanca l-a îmbrâncit pe Florescu

FANATIK a analizat imaginile de pe transmisia meciului de la Prima Sport, iar Eduard Florescu a fost surprins de camere în timp ce îi reproșa lui Hanca faptul că l-a îmbrâncit cu câteva secunde mai devreme. ”Hanca, ce-ai mă de împingi așa?”, sunt cuvintele rostite de Eduard Florescu.

ADVERTISEMENT

Pentru a înțelege exact spusele lui Florescu trebuie refăcut întreg contextul acelui moment:

  • în minutul 69, arbitrul Florin Andrei a acordat penalty pentru Petrolul, după analiza VAR.
  • Sergiu Hanca și-a așezat mingea la punctul cu var, pentru a executa lovitura de la 11 metri.
  • cei de la Botoșani au încercat să-l șicaneze pe Hanca. Căpitanul lui FC Botoșani, Andrei Miron, a umblat la mingea aranjată de Hanca.
  • imediat au sărit Grozav, Seto și Țicu să-l îndepărteze pe Miron. S-a creat un meleu în care au intervenit și alți jucători de la Botoșani. ”Centralul” a încercat să calmeze spiritele.
  • Eduard Florescu a apărut și el în cadru, călcând intenționat sau nu pe punctul de la 11 metri.
  • Sergiu Hanca l-a îmbrâncit destul de tare pe Florescu, în Seto (foto, jos). Apoi, Hanca i-a arătat cu mâna spre punctul cu var asistentului de pe aceea parte, care intrase și el în careu, acuzând că Florescu vrea să-i creeze probleme.

Hanca Florescu

  • înainte de a ieși din careu, Florescu s-a îndreptat spre Hanca și i-a spus: ”Hanca, ce-ai mă de împingi așa?”. Apoi a plecat și a ieșit din cadru, dând mărunt din buze.
ADVERTISEMENT

De ce a executat Sergiu Hanca penalty-ul cu FC Botoșani

La finalul partidei, antrenorul Petrolului, Laszlo Balint, a explicat de ce a executat Hanca lovitura de la 11 metri și nu Gicu Grozav sau alt jucător.

„Hanca a fost primul executant de pe listă. A fost un executant de penalty și la Dinamo, și în Polonia. Este un executant foarte bun. La antrenamentul de ieri am avut șase executanți și a bătut foarte bine.

Am vrut sa dau gol mai mult ca oricine pt mine , mai ales dupa accidentare si perioada asta mai dificila . Dar na, asa a fost sa fie, cand iti doresti prea mult, cand esti incordat nu e bine.

Acum nu a fost o execuție fericită. A fost un moment psihologic și a înclinat balanța”, a declarat Laszlo Balint.

Apropiații lui Sergiu Hanca au povestit pentru FANATIK: ”Sergiu a vrut să dea gol mai mult ca oricine. Și-a dorit mult să înscrie, mai ales după accidentare și perioada mai dificilă prin care trece. Dar, așa a fost să fie. Și-a dorit prea mult, iar în momentul execuției a fost încordat”. 

  • 14 goluri din penalty a reușit Sergiu Hanca în carieră
  • 5 lovituri de la 11 metri a ratat Hanca

Petrolul a fost acuzată de blat și de primarul Clujului, Emil Boc

Petrolul a mai fost acuzată de blat și de Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, după meciul cu Sepsi, când covăsnenii au câștigat cu 2-1 pe ”Ilie Oană”, rezultat în urma căruia U Cluj a rata calificarea în play-off.

„Petrolul – rușinea fotbalului românesc! Cum să nu îți aperi corect șansele?”, a scris Emil Boc, în martie, pe contul său de Facebook. Ulterior, edilul a șters mesajul, iar conducerea clubului prahovean l-a amenințat cu instanța pe Emil Boc.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Spitalele morții. Medic acuzat de malpraxis. Percheziții după uciderea unei paciente
Spitalele morții. Medic acuzat de malpraxis. Percheziții după uciderea unei paciente
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților