Sport

Dennis Man, cel mai bun jucător din Serie B. De ce ar putea rata convocarea la națională

Dennis Man, jucătorul lunii octombrie în Serie B. Cum l-au descris italienii. De ce ar putea rata fotbalistul Parmei meciurile cu Israel și Elveția
09.11.2023 | 10:15
Dennis Man cel mai bun jucator din Serie B De ce ar putea rata convocarea la nationala
Dennis Man are 6 goluri și 1 assist în 9 meciuri la Parma în acest sezon. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu pregătește deja meciul capital cu Israel, iar „tricolorii” se luptă pentru convocarea la cel mai important meci din această campanie de calificare. Semnale pozitive vin din Italia, unde evoluțiile lui Dennis Man sunt din ce în ce mai apreciate.

Edi Iordănescu, atenție la Dennis Man! Jucătorul Parmei, aprecieri în Italia: „De neoprit în flancul drept”

Absent de la meciurile cu Kosovo și Israel din cauza unei accidentări, Dennis Man a fost desemnat jucătorul lunii octombrie în Serie B de Asociația Fotbaliștilor din Italia: „A ajuns în Italia în ianuarie 2021, o achiziție importantă pentru Parma. Apoi echipa a retrogradat și contextul din jurul echipei și al lui s-a schimbat. Seria B este un campionat pe care nu ne putem permite să-l subestimăm.

ADVERTISEMENT

Echipa s-a luptat poate mai mult decât se aștepta, regăsindu-se sezonul trecut odată cu sosirea lui Pecchia. Performanța lui Man a început să crească împreună cu cea a echipei, mai ales în a doua jumătate a sezonului”.

Italienii și-au adus aminte de declarațiile lui Gigi Becali: „Se vorbea despre Man ca despre o certitudine. Președintele Stelei (n.r. FCSB) a declarat în trecut că a respins ofertele de la Roma și Fiorentina pentru el.

ADVERTISEMENT

Ajuns pe piața transferurilor din ianuarie 2021, el a reușit să adune două goluri și un assist în Serie A în doar câteva apariții”, mai aprecizează aceeași sursă.

A fost remarcată și principala calitatea a jucătorului cu 20 de meciuri și 6 goluri la națională: „În Serie B a fost fluctuant la Parma, dar creșterea sa a fost constantă, la fel ca și cea a echipei. Anul acesta, cu Pecchia pe bancă, Man a devenit de neoprit în flancul drept. Calitățile sale tehnice au fost întotdeauna evidente – netezimea controlului mingii sale, calitatea fotbalului său”.

ADVERTISEMENT

Dennis Man, elogiat de italieni: „Abia în luna octombrie arată cu adevărat cum ar trebui să fie”

Sursa citată menționează că Dennis Man se află în cel mai bun moment de până acum: „Anul acesta continuitatea sa se citește cu ușurință în cifrele sale: deja 6 goluri și 1 assist în 9 meciuri.

Abia în luna octombrie, prima din carieră, în care arăta cu adevărat cum ar trebui să fie, a marcat 4 goluri – câștigând premiul AIC  – Fotbalistul lunii în octombrie.

ADVERTISEMENT

În noiembrie a marcat deja 2 goluri, în campionat și Cupa Italiei, și se dovedește din ce în ce mai mult a fi cel mai rău coșmar pentru fundașii stânga din Serie B”.

Convocarea la echipa națională, din nou în pericol?

Deși este pe val în Serie B, Dennis Man tremură din nou pentru prezența la echipa națională. Cum spuneam, fostul atacant al FCSB-ului a ratat convocarea la dubla cu Israel și Kosovo din cauza unei accidentări, iar acum are emoții pentru meciurile decisive cu Israel și Elveția.

Man, care a marcat și în ultima victorie a Parmei, scor 2-0, cu Sudtirol, nu a încheiat meciul de pe „Ennio Tardini” pe teren. El a fost înlocuit cu Sohm în minutul 86 din cauza unor probleme medicale.

ADVERTISEMENT