Sport

Lista preliminară a stranierilor pentru meciurile României cu Elveția și Israel. Pe cine a ales Edi Iordănescu

Edi Iordănescu a anunțat lista cu stranierii convocați pentru meciurile cu Israel și Elveția, din noiembrie, însă este vorba doar despre convocările preliminare.
28.10.2023 | 11:06
Lista preliminara a stranierilor pentru meciurile Romaniei cu Elvetia si Israel Pe cine a ales Edi Iordanescu
Lista preliminară a stranierilor pentru meciurile României cu Elveția și Israel. Pe cine a ales Edi Iordănescu. Foto: Sport Pictures.eu
ADVERTISEMENT

Așadar, cu aproape o lună înainte de meciul Israel – România, programat pe 18 noiembrie, dar și de meciul România – Elveția, programat pe 21 noiembrie, selecționerul Edi Iordănescu a decis să mizeze, momentan, pe 28 de jucători care evoluează în străinătate.

Nume surpriză pe lista stranierilor convocați pentru meciurile cu Israel și Elveția

De pe această listă vor ajunge pe lista finală doar o parte dintre ei, cărora li se vor adăuga jucători din campionatul intern. Probabil că cea mai mare surpriză, pentru o parte a fanilor României, este introducerea pe această listă a atacantului Florin Andone.

ADVERTISEMENT

Însă. există și alte nume cel puțin interesante, care au reușit să bifeze prezența pe lista preliminară a convocărilor. Desigur, nu lipsesc deja vedete precum Nicolae Stanciu, Olimpiu Moruțan sau Radu Drăgușin.

Așadar, potrivit anunțului oficial al FRF, lista începe cu portarii Florin Niță (Gaziantep/Turcia, 19/0) și Ionuț Radu (Bournemouth/Anglia, 4/0). Pe lista fundașilor se regăsesc Deian Sorescu (Rakow/Polonia, 14/0), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano/Spania, 13/1), Alexandru Pașcanu (Sporting Gijón/Spania, 0/0), și Cornel Râpă (Cracovia/Polonia, 5/0).

ADVERTISEMENT

Desigur, de pe listă nu putea să lipsească vedeta Radu Drăgușin (Genoa/Italia, 11/0), alături de nume ca Adrian Rus (Pafos/ Cipru, 18/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo/Italia, 25/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood/Arabia Saudită, 23/1), Bogdan Racovițan (Rakow/Polonia, 0/0), Virgil Ghiță (Cracovia/Polonia, 1/0) și Andres Dumitrescu (Slavia Praga/Cehia, 0/0).

În același timp, pe lista mijlocașilor apar Marius Marin (Pisa | Italia, 13/0), Răzvan Marin (Empoli/Italia, 50/3), Alexandru Cicâldău (Konyaspor/Turcia, 33/4), Nicolae Stanciu (Damac/Arabia Saudită, 64/14), Dennis Man (Parma/Italia, 20/6),  și Ianis Hagi (Deportivo Alaves/Spania, 29/3).

ADVERTISEMENT

Acestora li se alătură vedeta Olimpiu Moruțan (Ankaragucu/Turcia, 13/1),  alături de Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 16/4), Alexandru Dobre (Famalicão/Portugalia, 2/0),  și Andrei Cordea (Al-Tai/Arabia Saudită, 5/0).

Cât despre atacanții care joacă în străinătate, Edi Iordănescu pare impresionat, momentan, de Florin Tănase (Al-Okhdood/Arabia Saudită, 17/2), Denis Drăguș (Gaziantep/Turcia, 6/2), George Pușcaș (Genoa/Italia, 38/10), Denis Alibec (Muaiter/Qatar, 35/4) și Florin Andone (CD Eldense/Spania, 25/2).

ADVERTISEMENT

În lupta pentru calificarea la Campionatul European din 2024, România ocupă momentan primul loc în grupa I, cu 16 puncte în 8 meciuri, însă Elveția (15 puncte în 7 meciuri) și Israel (11 puncte în 6 meciuri) păstrează în continuare șanse la calificare, în funcție de rezultatele obținute până la final.

ADVERTISEMENT