News

Descoperire neașteptată făcută de polițiști când s-au uitat într-un TIR la vama Nădlac II. Ce au găsit în urma controlului

Poliţiştii de frontieră de la Vama Nădlac au avut un weekend plin, vigilenţa fiindu-le pusă la încercare de mai mulţi şoferi.
18.06.2023 | 14:18
Descoperire neasteptata facuta de politisti cand sau uitat intrun TIR la vama Nadlac II Ce au gasit in urma controlului
Aproape 100 de migranţi prinşi la Vama Nădlac, încercând să treacă ilegal frontiera Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tentativă masivă de trecere ilegală a frontierei prin vama Nădlac, vameşii descoperind aproape 100 de migranţi care încercau să intre ilegal în Ungaria. Aceştia erau ascunşi în trei mijloace de transport.

Microbuzele mergeau în Italia, iar camionul în Slovacia

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au anunţat că depistat, în ultimele 24 de ore, 92 de cetăţeni străini ascunşi în trei mijloace de transport conduse de şoferi turci şi români.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II din judeţul Arad s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români şi un turc, care conduceau microbuze înmatriculate în România, respectiv un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia.

Şoferul autocamionului transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pentru o societate comercială din Slovacia, în timp ce şoferii microbuzelor se deplasau, fără încărcătură, spre Italia.

ADVERTISEMENT

“În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 92 de cetăţeni străini, doar în TIR fiind descoperite ascunse 50 de persoane.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Siria, Irak, Bangladesh, Sri Lanka şi Egipt), unii dintre ei fiind solicitanţi de azil, alţii intraţi legal în România, toţi însă intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trafic de migranţi în cazul şoferilor şi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul cetăţenilor străini depistaţi ascunşi.

Incidentele raportate duminică vin la doar câteva zile după unul, petrecut tot la Vama Nădlac, unde un şoferul unui TIR în care se aflau ascunşi 55 de migranți s-a speriat și a sunat la 112, după ce a auzit zgomote ciudate din remorcă.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Ruxandra Klein, a explicat că migranții au primit îngrijiri medicale la fața locului, unii dintre ei fiind panicați. “Cel mai probabil, din cauza panicii create, unele dintre persoanele aflate în compartimentul de marfă al TIR-ului au strigat după ajutor”, a spus aceasta.

ADVERTISEMENT