News

Descoperire remarcabilă pentru sănătate. Cum poți să trăiești mai mult. Cea mai bună metodă

Cum poți să trăiești mai mult? Iată o întrebare la care experții din sănătate vin cu un răspuns așteptat de toată lumea. Care este cea mai bună metodă.
22.10.2023 | 14:35
Descoperire remarcabila pentru sanatate Cum poti sa traiesti mai mult Cea mai buna metoda
Cum poți să trăiești mai mult. Care este cea mai bună metodă, conform oamenilor de știință. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O descoperire remarcabilă în sănătate îți spune cum poți să trăiești mai mult. Care este cea mai bună metodă pentru a prelungi viața și pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Cum poți să trăiești mai mult. Care este cea mai bună metodă, conform oamenilor de știință

Cu toții vrem să aflăm care este secretul unei vieți lipsite de boli și cu o îmbătrânire lentă. Pentru asta nu s-a inventat încă vreun elixir magic și nici vreun medicament. Cercetătorii spun că secretul este unul extrem de simplu și la îndemâna oricui.

ADVERTISEMENT

Recent, o echipă de oameni de știință coordonată de Universitatea Michigan din Statele Unite a realizat un studiu amplu publicat în luna octombrie 2023, în revista Exercise and Sport Sciences Reviews. Specialiștii spun că au reușit să facă o descoperire remarcabilă pentru sănătate.

Ei sunt convinși că au aflat care este cea mai bună metodă pentru a încetini procesul de îmbătrânire și de a prelungi viața. Ei bine, soluția este efectuarea de exerciții fizice regulate, notează Yahoo Life.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință din SUA au analizat modul în care exercițiile fizice afectează lungimea telomerilor și un proces numit senescență celulară. Acești telomeri sunt ca niște mici capace de la capetele cromozomilor noștri care protejează materialul genetic conținut în interior.

Senescența celulară este un proces care are loc atunci când celulele încetează să acționeze așa cum ar trebui să facă. Pe măsură ce îmbătrânim, telomerii tind să se scurteze și să trimită semnale chimice care le spun celulelor să nu se mai divizeze, ceea ce, la rândul său, poate provoca senescența celulară. În final, acest lucru grăbește îmbătrânirea.

ADVERTISEMENT

Îmbătrânirea este cel mai mare factor de risc pentru dezvoltarea bolilor, în special a primilor doi ucigași ai cetățenilor americani: boli cardiovasculare și cancer”, spune Andrew Ludlow, director al Laboratorului de Genetică Moleculară Integrativă de la Școala de Kinesiologie a Universității din Michigan și unul dintre autorii studiului. ”Telomerii sunt un biomarker al îmbătrânirii biologice și sunt legați de bolile cardiovasculare și riscul de cancer”, adaugă acesta.

Cercetător american: Exercițiile fizice pot încetini anumite părți ale procesului de îmbătrânire

Ludlow vine cu o veste excelentă. El deține dovezi care arată că exercițiile fizice pot ajuta la menținerea lungimii telomerilor. ”Exercițiile, în special exercițiile de anduranță, sunt asociate cu telomeri mai lungi în țesuturile vasculare – care sunt legate de bolile cardiovasculare – și în celulele imune – care sunt legate de imunitatea antitumorală.”

ADVERTISEMENT

Pe înțelesul tuturor, exercițiile fizice pot încetini anumite părți ale procesului de îmbătrânire prin menținerea lungimii telomerilor. Astfel, ajută la prevenirea sau reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer.

Oamenii de știință spun că toate tipurile de exerciții au propriile lor avantaje. Legat strict de încetinirea procesului de îmbătrânire, Ludlow spune că exercițiile de anduranță par să fie în fruntea listei. Nu e necesar să alergi maratoane pentru a obține beneficii.

Plimbările rapide de 30 de minute sau câteva plimbări mai scurte de până la 30 de minute pe zi sunt probabil suficiente pentru a reduce riscurile de boală”, spune Ludlow. ”În mod evident, exercițiile bazate pe rezistență sunt benefice și evocă un răspuns celular mai mare”, adaugă el.

Exercițiile de anduranță includ activități precum mersul pe jos, drumeții, jogging, canotaj, ciclism, schi fond și înot. Mai exact, orice activitate care crește ritmul cardiac și îl susține activ.

În concluzie, orice mișcare poate contribui la sănătatea dumneavoastră în diferite moduri. Pentru a maximiza beneficiile anti-îmbătrânire ale exercițiilor de anduranță, faceți un antrenament de forță, aveți grijă de ceea ce vă stresează și obțineți un somn de calitate, spune cercetătorul.

E important și ceea ce mâncați. O dietă mediteraneană recomandată de sursa citată include o mulțime de cereale integrale, fructe, legume, fructe de mare, nuci, semințe, proteine ​​slabe, lactate și grăsimi sănătoase.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat peste un om în viaţă. Bărbatul din Moldova fusese îngropat de viu de patru zile
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor