Carmen Brumă are o siluetă de invidiat şi reuşeşte de ani buni să se menţină în formă. Nu mai face prea multe eforturi, deoarece a făcut din asta un stil de viaţă. Are şi câteva principii de la care nu se abate niciodată.
La 46 de ani, Carmen Brumă se poate lăuda cu un trup de invidiat. Picioare suple, abdomen cu pătrăţele, muşchi tonifiaţi, pe scurt, o siluetă la care orice femeie visează. Şi toate astea obţinute doar prin respectarea câtorva reguli de bază.
Carmen Brumă pune mai puţin preţ pe diete şi mai mult pe respectarea acestor reguli care te pot ajuta să obţii formele dorite. Soţia lui Mircea Badea dezvăluie cum reuşeşte ea să se menţină şi care sunt principiile pe care le respectă cu sfinţenie.
„Pe scurt, trebuie să avem grijă ce mâncăm. Trebuie să avem grijă cum și cât ne mișcăm.Ttrebuie să avem grijă să dormim bine și suficient și să avem un soi de management al stresului. Să reușim să găsim o formulă în care stresul să nu ne afecteze atât de mult. Să gestionăm mult mai bine stresul. Cam astea ar fi palierele cele mai importante”, a dezvăluit Carmen Brumă în emisiunea Fresh by Unica.
Dacă până acum credeam că doar sportul şi dieta ne ajută să obţinem silueta mult visată, iată că şi somnul sau stresul sunt factori la fel de importanţi. În special somnul pe care vedeta îl consider cel mai bun leac împotriva îmbătrânirii.
„Degeaba ai grijă ce mănânci și cum te miști dacă nu dormi suficient. Somnul bun, odihnitor, în dozele de care avem nevoie este cel mai bun medicament anti-aging. Nu există mai eficient de atât.
Așa că trebuie să acorzi atenție inclusiv acestui aspect atunci când vrei să te menții sănătos și atunci când slăbești. Pentru că dacă nu dormi suficient, dacă nu ai un somn de calitate, procesul de slăbire este încetinit”, a mai adăugat Carmen Brumă.
Iar lipsa unui somn odihnitor nu doar că încetineşte procesul de slăbire, ba dimpotrivă. Poţi ajunge să mănânci mai mult şi astfel să acumulezi kilograme în plus, nedorite. Carmen Brumă explică şi de se întâmplă acest lucru.
„Dacă nu te odihnești cum trebuie se secretă mai mult cortizol, sinteza proteică nu se întâmplă așa cum ar trebui. Se dereglează niște hormoni care răspund de starea de foame și sațietate. În perioadele în care nu dormi suficient îți vine să mănânci mai mult. Şi mai mult dulce și mai mulți carbohidrați și chestii cu mult ulei”, a mai spus Carmen Brumă potrivit aceleiaşi surse.