News

Descoperire uimitoare în podul unei case din Giurgiu. Oamenii au sunat imediat la 112

Momente de panică pentru o familie. La fața locului au ajuns polițiști și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
16.08.2023 | 20:44
Descoperire uimitoare in podul unei case din Giurgiu Oamenii au sunat imediat la 112
Descoperire uimitoare în podul unei case din Giurgiu. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Descoperire uimitoare în podul unei case din Giurgiu, în cursul zilei de miercuri. Un bărbat care făcea lucrări la acoperișul locuinței a trecut prin momente de panică. Autoritățile au fost imediat alertate.

Descoperire uimitoare în podul unei case din Giurgiu

Incidentul a avut loc în localitatea Trestieni din Giurgiu, în timp ce omul lucra la podul casei. La un moment dat, bărbatul a găsit un obiect ce semăna cu un proiectil. Familia care locuia în casa cu pricina a sunat, de urgență, la 112.

ADVERTISEMENT

Bănuielile oamenilor s-au confirmat la sosirea specialiștilor în pirotehnie din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu și a polițiștilor. Autoritățile au stabilit că în podul locuinței se afla un proiectil exploziv, de calibrul 37 mm.

Prin urmare, acesta a fost ridicat și transportat, cu scopul de a fi distrus. Potrivit reprezentanților ISU Giurgiu, în 2023 au fost găsite nouă astfel de proiectile, dar și altă muniție neexplodată.

ADVERTISEMENT
Proiectil exploziv
Proiectil exploziv. sursa foto ISU Giurgiu

Mai exact, pe parcursul anului au fost descoperite: „nouă proiectile explozive de calibrul 37, 57, 75, 76, 100 și 120 mm, un proiectil perforant trasor, de calibrul 100 mm, un focos fuzant, o bombă de aruncător de calibrul 120 mm, două grenade defensive, șapte cartușe de infanterie de calibrul 7,62 mm, 11 cartușe și un tub cartuș, de calibrul 10,35 mm”, a transmis ISU.

Recomandările reprezentanților ISU

De altfel, reprezentanții ISU amintesc faptul că muniția neexplodată poate fi primejdioasă și recomandă cetățenilor să anunțe imediat autoritățile dacă găsesc un astfel de obiect ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe sau cartușe, etc.

ADVERTISEMENT

Totodată, oamenii sunt sfătuiți să nu pună mâna pe acestea, chiar dacă sunt parțial în pâmânt ori sunt la suprafață. În niciun caz nu trebuie să le ridicați, să le tăiați sau să le utilizați în alt mod.

„Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.”, au adăugat reprezentanții ISU.

 

ADVERTISEMENT
Tags: