News

Descoperirea care schimbă ce știai în domeniul energiei. Unde pot fi puse panourile solare de pe casă. E mult mai simplu și mai practic

Specialiștii în domeniul energiei au descoperit o nouă metodă pentru amplasarea panourilor solare. Nimeni nu se aștepta la asta
20.04.2024 | 17:22
Descoperirea care schimba ce stiai in domeniul energiei Unde pot fi puse panourile solare de pe casa E mult mai simplu si mai practic
O nouă inovație în statele membre europene. Panourile solare au ajuns să fie folosite pe post de garduri. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În loc să aleagă garduri tradiționale, confecționate din lemn sau metal, deținătorii de locuințe din diverse țări optează tot mai frecvent pentru a monta panouri solare în jurul perimetrului grădinilor lor.

Garduri cu panouri solare

Tehnologia panourilor solare a cunoscut progrese semnificative în ultimii ani, ajungând la un nivel în care acestea sunt atât de accesibile încât locuitorii din mai multe țări europene le utilizează nu numai pentru a genera energie electrică, ci și pentru a marca limitele grădinilor lor.

ADVERTISEMENT

Această direcție a determinat o dublă funcționalitate a panourilor solare. Asemenea garduri solare sunt întâlnite des în țări precum Olanda și Germania.

Panourile captează mai puțină lumină solară când sunt folosite drept garduri decât când sunt instalate pe acoperișuri, dar acest proces conduce la economii semnificative.

ADVERTISEMENT

„De ce să ridicați un gard când puteți monta un sistem de panouri fotovoltaice, chiar dacă nu sunt aliniate exact la soare?” spune Martin Brough, șeful cercetării climatice la BNP Paribas Exane, citat de tawenergy.ro.

„Acolo unde panourile în sine sunt incredibil de ieftine, constrângerile devin costurile de instalare și amplasamentele . . . ai un pic de abilitate de bricolaj”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în Olanda şi Germania se întâlnesc astfel de garduri cu panouri fotovoltaice, iar asta pentru că au ajuns atât de ieftine încât mai multe state le folosesc drept gard.

Prețuri reduse pentru panourile puse pe garduri

În unele situații, panourile solare utilizate ca și garduri pot fi achiziționate de cei care vor energie regenerabilă la prețuri surprinzător de reduse.

ADVERTISEMENT

În funcție de dimensiunea și specificațiile acestora, aceste panouri pot fi procurate la costuri modice, ceea ce le face o alternativă atractivă pentru cei interesați de soluții sustenabile și economice pentru amenajarea grădinilor lor.

Această tendință a devenit din ce în ce mai populară odată cu democratizarea și eficiența crescută a tehnologiei panourilor solare. Prin urmare, mulți proprietari de grădini consideră acum că panourile solare sunt o investiție valoroasă în viitorul lor.

ADVERTISEMENT