Life

Ce se întâmplă cu panourile solare. Cel mai mare producător prevestește sfârșitul lor. Românii trebuie să știe aceste detalii

Care este viitorul panourilor fotovoltaice. Cel mai mare producător din lume vorbește despre încheierea acestei afaceri.
11.03.2024 | 11:30
Ce se intampla cu panourile solare Cel mai mare producator prevesteste sfarsitul lor Romanii trebuie sa stie aceste detalii
Care este viitorul panourilor fotovoltaice. Cel mai mare producător din lume vorbește despre încheierea acestei afaceri. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu panourile solare. Cel mai mare producător prevestește sfârșitul lor. Românii trebuie să știe aceste detalii. De ce se va ajunge, în realitate, în această situație neplăcută în perioada imediat următoare.

Care este viitorul panourilor fotovoltaice. Cel mai mare producător din lume vorbește despre încheierea acestei afaceri

Care este viitorul panourilor fotovoltaice. Cel mai mare producător din întreaga lume vorbește despre încheierea acestei afaceri care a înflorit enorm în ultima perioadă, mai ales că oamenii au primit sprijin de la stat.

ADVERTISEMENT

LONGi, cel mai mare producător de panouri solare de pe glob, cu sediul în China, trage un semnal de alarmă și face apel la guvernul din Beijing. Compania vine cu un avertisment după ce tot mai multe firme au dat faliment.

Se pare că panourile sunt prea ieftine. Prețul mic îi face pe jucătorii din piaţă să nu poată supraviețui, motiv pentru care producătorul chinez dorește ca autoritățile să controleze prețurile din momentul de față.

ADVERTISEMENT

„Companiile mari sunt foarte îngrijorate de această problemă”, a declarat Gao Jifan, președintele Trina Solar Co, potrivit Bloomberg. De aceeași părere este și Zhong Baoshen, preşedinte LONGi.

Acesta a spus într-un interviu pentru Shanghai Securities News că este nevoie de reguli noi venite de la Guvernul chinez pentru a descuraja companiile care vin la licitaţii cu preţuri mici, sub costul de producţie.

ADVERTISEMENT

Unii producători care câștigă licitații cu prețuri sub costuri pot livra doar panouri de calitate inferioară, ceea ce va afecta alți producători care investesc în inovații tehnologice și îi va descuraja să creeze produse mai bune.

Industria de panouri solare, afectată în 2024

Industria de panouri solare din China a început anul 2024 cu stângul pentru că este afectată din mai multe puncte de vedere. În primul rând, companiile au redus simțitor producția, deși instalările s-ar putea menține și anul acesta la nivelul record atins în 2023.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, firmele au trecut la concedieri din cauza prețurilor foarte mici din piață. La ora actuală cel mai bine vândut sistem de panouri solare de 5000w din Yunnan China 5kw are un preț de aproximativ 8.000 de lei.

ADVERTISEMENT