Life

Desertul care are mai mult fier decât carnea roșie. E o bombă de minerale și vitamine, dar trebuie consumat cu moderație

Produsul cu mai mult fier decât carnea roșie. Conține minerale și vitamine, însă se recomandă a fi mâncat în mod responsabil.
21.11.2023 | 12:09
Desertul care are mai mult fier decat carnea rosie E o bomba de minerale si vitamine dar trebuie consumat cu moderatie
Produsul cu mai mult fier decât carnea roșie. Conține minerale și vitamine, însă se recomandă a fi mâncat în mod rezonabil. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Desertul care are mai mult fier decât carnea roșie. E o bombă de minerale și vitamine, dar trebuie consumat moderat. Alimentul are un potențial benefic asupra funcției cerebrale și ajută la controlul apetitului prin conținutul său de fibre.

Produsul cu mai mult fier decât carnea roșie. Conține minerale și vitamine, însă se recomandă a fi mâncat în mod responsabil

Produsul cu mai mult fier decât carnea roșie. Conține minerale și vitamine, însă se recomandă a fi mâncat în mod responsabil. Satisface pofta de dulce și are foarte multe beneficii pentru sănătate, de la reducerea anxietății până la o dantură perfectă.

ADVERTISEMENT

Alimentul ajută pielea să fie sănătoasă și contribuie la creșterea nivelului de fier din corp, care este foarte important în rândul persoanelor care suferă de anemie. Mai exact, ciocolata neagră are numeroase proprietăți în organism.

Conform doc.ro, o cantitate de 28 de grame de ciocolată neagră are în compoziția sa 2-3 mg de fier, în timp ce o tabletă întreagă are 12,02 mg de fier. Pe lângă calorii, desertul are și zahăr într-o concentrație ridicată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acizii grași din cacao și grăsimile existente, reprezentate de acid oleic, stearic și palmitic, sunt bune pentru organism. Totodată, ciocolata neagră protejează împotriva daunelor oxidative și ale radicalilor liberi din corp.

În plus, specialiștii spun că alimentul reduce nivelul de colesterol ”rău” LDL pentru că acționează direct asupra inimii. Produsul care are mai mult fier decât carnea roșie oferă protecție pentru piele și favorizează producția de colagen.

ADVERTISEMENT

Vitaminele și mineralele din compoziția sa sunt ideale atunci când ne expunem la razele ultraviolete și chiar pot conduce la creșterea elasticității pielii expuse la soare. Desertul promovează buna dispoziția și îmbunătățește funcția creierului.

Care este cantitatea zilnică recomandată de ciocolată

Mihaela Bilic a declarat că ciocolata este un aliment-medicament foarte bun pentru organismul uman. Medicul nutriționist spune că cel mai bun produs este cel cu un conținut ridicat de cacao, care se consumă zilnic într-o cantitate mică. Este vorba de numai 10 grame, adică un pătrățel.

ADVERTISEMENT

„Ciocolata, singura sursă de polifenoli recunoscută de EFSA. În bobul de cafea se regăsesc peste 2.000 de substanțe, iar bobul de cacao este și mai valoros, pentru că avem untul de cacao, acea grăsime vegetală, ce are aspect de unt.

La capitolul ciocolată, mare capcană este să mâncăm ciocolată. În momentul în care pe etichetă, primul cuvânt nu este cacao/masă de cacao/unt de cacao, este clar că acolo avem mai mult zahăr decât cacao”, a transmis doctorul pe Facebook, notează adevarul.ro.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza...
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza pe regiuni în perioada 13 - 26 mai
Imagini rare cu fiica cea mare a lui Ilie Năstase. Nathalie are 48...
Imagini rare cu fiica cea mare a lui Ilie Năstase. Nathalie are 48 de ani şi este o persoană extrem de discretă
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Noi reguli pentru eliberarea certificatului de concediu medical
Noi reguli pentru eliberarea certificatului de concediu medical
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată