News

Destin tragic pentru pompierul care a semnat hârtia de închidere a stației GPL de la Crevedia. Raed Arafat a spus cum a murit: “Să nu intrăm în conspirații”

Stația de GPL de la Crevedia pare blestemată, în condițiile în care pompierul care a decis să închidă această stație în 2020 a murit într-un tragic accident de motocicletă.
03.09.2023 | 14:37
Destin tragic pentru pompierul care a semnat hartia de inchidere a statiei GPL de la Crevedia Raed Arafat a spus cum a murit Sa nu intram in conspiratii
Destin tragic pentru pompierul care a semnat hârtia
ADVERTISEMENT

Asta, după ce pompierul care a semnat hârtia de închidere a stației GPL de la Crevedia în 2020 și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă. Bogdan Georgian Pușcoi, șef în cadrul ISU Dâmbovița, este cel care efectuase procedura de verificare și a semnat actul de închidere a stației în 2020.

Destin tragic pentru pompierul care a semnat hârtia de închidere a stației GPL

Bărbatul se afla la prima lecție de condus motocicleta, alături de un instructor, lucru transmis de Raed Arafat. Șeful DSU consideră că nu este cazul să se intre în conspirații, deși multă lume ar fi tentată acum să facă legături suspecte între moartea pompierului și stația GPL de la Crevedia care a băgat în spital zeci de oameni.

ADVERTISEMENT

“Ca să facem puțină lumină, să nu intrăm în conspirații ca să spunem că cineva i-a făcut ceva, vreau să fac niște precizări: domnul colonel era la prima lecție pe motocicleta, era cu instructorul pe motocicletă, fără cască, din ce am înțeles, nu știu dacă e adevărat. A accelerat și a intrat într-un perete. Deci nu l-a lovit nimeni, nu a intrat nici o mașină în el.

Din păcate, noi am pierdut un om care rămâne coleg al pompierilor, dar aici nu putem să speculăm”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei conferințe de presă. Trecuse doar o săptămână de la exploziile din Crevedia, iar fostul pompier avea 50 de ani și ieșise la pensie în 2021. Potrivit jurnalistei Adina Anghelescu, inclusiv instructorul și-a pierdut viața în tragicul accident.

ADVERTISEMENT

“Domnul care a fost șeful ce a închis această stație s-a izbit de un zid și a murit împreună cu instructorul. Aici nu cred că este cazul să ne punem semne de întrebare că ar fi vreo moarte suspectă. Este un caz nefericit. Probabil că și coincidența cu cele întâmplate la Crevedia în urmă cu o săptămână îi fac pe mulți să-și pună semne de întrebare”, a explicat jurnalista Adina Anghelescu la Antena 3.

Între timp, Raed Arafat a transmis că au rămas internați 12 pompieri în România și 8 pompieri în străinătate, unul fiind în stare gravă, în timp ce restul oamenilor au fost externați și nu ar mai trebui să le fie pusă viața în pericol. Până acum 3 oameni au murit și 50 au fost răniți, în urma exploziilor, majoritatea fiind pompieri.

ADVERTISEMENT

”La acest moment, mai rămân internaţi 12 pompieri în România şi opt pompieri în străinătate. Dintre pompierii internaţi în străinătate, ne aşteptăm ca primul să fie externat chiar săptămâna asta, dacă informaţiile sunt corecte. Va trebui să îl aducem acasă în stare bună”, a declarat Raed Arafat în fața jurnaliștilor.

”Informaţiile despre pompierii noştri – care au fost duşi inclusiv intubaţi unii – şi despre civili până acum este că situaţia este sub control, sunt stabili. Există un caz la Milano. Până acum au reuşit să îl menţină şi să îl asiste. Poate că reuşesc să îi salveze viaţa, are arsuri foarte mari, de peste 80%, cu prognostic foarte rezervat”, a completat liderul DSU.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Raed Arafat a dezvăluit că prin activarea Mecanismului European de Protecție nu mai puțin de 9 state din UE au oferit 52 de locuri în spitale pentru victimele exploziei, însă cazurile grave nu au putut fi transferate. ”Ni s-a solicitat să transferăm împreună cu colegii din Ministerul Sănătăţii care au stat cu noi în celula de criză de la minister toată noaptea respectivă şi care au controlat partea de cerere – transfer de la spitale şi a doua zi am avut 12 pacienţi transferaţi în cinci state membre”, a concluzionat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT