Life

Destinația de vacanță care îi face concurență Greciei. Românii o evitau până acum, dar prețurile mici i-au făcut să își schimbe părerea

Destinația de vacanță aleasă de un număr record de turiști, evitată de mulți români. Prețurile sunt mai accesibile decât în alte țări.
22.08.2023 | 00:01
Destinatia de vacanta care ii face concurenta Greciei Romanii o evitau pana acum dar preturile mici iau facut sa isi schimbe parerea
Destinația de vacanță pe care o aleg mulți turiști. Sursa fot: Pixabay
ADVERTISEMENT

Destinația de vacanță evitată de români atrage acum mulți turiști. Are peisaje de vis, iar prețurile sunt acceptabile pentru cei care o vizitează. O turistă a relatat experiența din concediu.

Destinația de vacanță evitată de mulți români atrage un număr record de turiști. Prețurile sunt accesibile, condițiile excelente

Este perioada concediilor pentru mulți români, care optează pentru destinații din străinătate, precum Bulgaria, Grecia, Albania sau Turcia. În același timp, sunt și turiști care preferă vacanțele în locuri mai puțin cunoscute din Europa.

ADVERTISEMENT

Recent, o turistă s-a întors din vacanța petrecută în Slovenia, acolo unde a stat timp de șase zile. Aceasta le-a recomandat și altora destinația aleasă, despre care a avut numai cuvinte de laudă.

Femeia a spus despre Slovenia că este o țară “minunată”, cu drumuri foarte bune. În afară de faptul că oamenii sunt civilizați, mai sunt și alte avantaje, pe care turista le-a menționat în postare.

ADVERTISEMENT

“Câteva impresii: țara are o infrastructură foarte bine pusă la punct, toate drumurile sunt într-o condiție excelență, inclusiv cele prin munți.

Se reciclează peste tot, se poate plăti cu cardul peste tot, oamenii sunt foarte civilizați (inclusiv turiștii), sunt multe piste de biciclete și overall m-am simțit foarte în siguranță”, a precizat turista pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Românca a vorbit, de asemenea, și despre prețurile din Slovenia, care au fost acceptabile. Din păcate, nu au fost multe opțiuni de cazare, dat fiind faptul că vacanța a fost rezervată cu puțin timp înainte. Cu toate acestea, hotelurile au avut condiții foarte bune, așa că prețurile mai mari au meritat.

“Singurul minus ar fi la cazări, nu sunt foarte multe opțiuni, sau e demand-ul prea mare, rezultând în prețuri măricele. Eu am plănuit vacanță cu 2 săptămâni înainte și nu am găsit multe variante (dar e și sezonul de vârf).

ADVERTISEMENT

Hotelurile pe care le-am rezervat au fost superbe și și-au meritat prețul mai mare, dar nu prea am găsit cu 2 săptămâni înainte alte opțiuni mai budget friendly.

Prețurile la restaurante mi s-au părut normale, nimic ieșit din comun pt zona aceea a Europei. Taxele de drum au fost €32 (Ungaria și Slovenia) și în total am condus aproximativ 700km prin Slovenia”, a mai scris turista pe un grup de Facebook, notează ziare.com.

Care au fost prețurile pentru cazare

Prima dată, turista a ajuns în capitala Sloveniei, Ljubljana, iar prețul cazării a fost de 80 de euro. După o plimbare prin oraș, turista a pornit către Soca River, o atracție cunoscută din țară, iar cazarea pentru o noapte a fost de 115 euro.

În nordul Sloveniei, cazarea în apropiere de lacul Jasna a costat 170 de euro pe noapte. În a treia zi, următoarea oprire a fost lacul Fusine din Italia, apoi întoarcerea în Slovenia, la lacul Bled. Cazarea a fost de 190 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus.

Închirierea unui paddle board la lac a costat 15 euro pentru o oră, dar sunt și alte moduri prin care se poate explora lacul. Ultima locație a fost Charming Slovenia Forest Glamping Resort, situat pe malul lacului Blagus, care a costat 150 de euro pe noapte, cu micul dejun inclus. Experiența a fost una “superbă”, după cum a mai precizat turista.

Turista ar fi vrut să viziteze Logar Valley și Velika Planina, însă acest lucru nu a fost posibil. Zonele au fost închise turiștilor din cauza inundațiilor care au avut loc acum câteva săptămâni.

Femeia le recomandă Slovenia celor care vor să meargă în vacanță în viitorul apropiat. Experiența a fost plăcută din toate punctele de vedere și ar reveni oricând.

Unii utilizatori au vorbit despre experiența avută în Slovenia. În timp ce unii au fost de acord cu faptul că este o destinație foarte potrivită de vacanță, alții au spus că prețurile la cazări sunt prea mari, chiar și în extrasezon. De asemenea, unii utilizatori au recomandat și alte destinații ce merită văzute din această țară.

ADVERTISEMENT
Tags: