Life

Orașul turistic din Bulgaria în care auzi peste tot limba română. E o destinație accesibilă, cu prețuri bune

Situat la doi pași de România, un oraș din Bulgaria se anunță a fi destinația ideală pentru o escapadă de weekend.
18.02.2024 | 10:43
Orasul turistic din Bulgaria in care auzi peste tot limba romana E o destinatie accesibila cu preturi bune
Veliko Târnovo, orașul pitoresc din Bulgaria / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Veliko Târnovo este foarte aproape de București, la doar 180 de kilometri, mai puțin de trei ore de mers cu mașina. Orașul bulgăresc este considerat unul dintre cele mai frumoase din țara vecină.

Veliko Târnovo, destinația turistică perfectă

Situat foarte aproape de București, Veliko Târnovo este un oraș cu totul și cu totul deosebit. În primul rând, deși este situat în Bulgaria, peste tot se vorbește și limba română. E de înțeles, anual ajung acolo mai mult de 100.000 de turiști de la noi din țară.

ADVERTISEMENT

Dar au și motive să meargă. Nu de altceva, dar orașul este dovada clară că implicarea autorităților poate să aibă efecte pozitive. Totul pare să fi fost gândit pentru turiști. Prețurile sunt decente, mâncare de la restaurante este gustoasă, chelnerii amabili și capabili să vorbească mai multe limbi, cazarea este ieftină.

Și, în plus, străduțele orașului, cu arhitectura lui unică, sunt curate, parcă făcute special pentru o plimbare. Iar cum istoria Veliko Târnovo este fascinantă, o plimbare prin centrul vechi al orașului vă va aduce multe surprize plăcute.

ADVERTISEMENT

Fortăreața Tsaravets, Catedrala Patriarhală, parcul Sveta Gora, Galeria Hadhi Nikoli, Fortăreața Trapezitsa și Mănăstirea Schimbarea la Față sunt doar câteva dintre obiectivele pe care trebuie sa le vizitezi în Veliko Târnovo.

Veliko Târnovo, oraș cu istorie de peste 1000 de ani

Când vine vorba de cazare, turiștii au de unde să aleagă. Cele mai recomandate hoteluri sunt însă cele din centrul pitorescului oraș. Dar, atrag atenția ghizii, este recomandat să fie căutate hotelurile cu locuri de parcare disponibile. Nu de altceva, dar în Veliko Târnovo este interzis să parchezi pe străzi, iar poliția chiar își face treaba și ridică mașinile parcate neregulamentar.

ADVERTISEMENT

Iar dacă vacanța din Veliko Târnovo se prelungește, în jurul orașului sunt o mulțime de alte atracții. Printre acestea se numără ruinele romane de la Nicopolis Ad Istrum, cascada Krushuna, Peștera Devetashka sau monumentul Buzludzha.

Veliko Târnovo a fost declarat capitala Celui De-al Doilea Imperiu Bulgar in 1185. În acea perioadă, orașul era cunoscut sub numele de Turnovgrad. Sub dinastia Assen, Turnovgrad s-a dezvoltat rapid și au fost construite fortărețele și peste 30 de manastiri.

ADVERTISEMENT

Veliko a devenit capitala noului stat independent, după ce Bulgaria a fost eliberată de sub dominația otomană. Sofia a devenit capitala Bulgariei doar doi ani mai târziu. Turnovgrad a devenit de Veliko Tarnovo în anul 1966.

ADVERTISEMENT