News

Detalii noi din ancheta sinuciderii de la Lupeni. Mărturii cutremurătoare făcute de mama uneia dintre fete, la audieri

Ancheta sinuciderii celor două fete de 15 ani continuă. Mama uneia dintre copile face mărturii cutremurătoare, la două zile după tragedie.
11.12.2023 | 14:46
Detalii noi din ancheta sinuciderii de la Lupeni Marturii cutremuratoare facute de mama uneia dintre fete la audieri
Ancheta sinuciderii de la Lupeni, noi detalii. Sursa foto: Gazeta de Dimineață / adevărul.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de luni, poliția a continuat ancheta în cazul sinuciderii celor două fete de 15 ani, caz petrecut la Lupeni. Profesorii și colegii victimelor sunt șocați. Mama uneia dintre copile a făcut și ea o scurtă declarație înainte de audieri.

Ancheta sinuciderii de la Lupeni, noi detalii

O dublă sinucidere a șocat România în weekend. Două eleve de doar 15 ani din Uricani, Valea Jiului, care au fost colege în școala gimnazială, au sărit de pe un turn al unei foste mine din Lupeni. Căderea de la o înălțime de circa 20 de metri le-a fost fatală.

ADVERTISEMENT

Această tragedie inexplicabilă a lăsat în urmă multe întrebări fără răspuns. Au apărut informații că, într-un ultim mesaj, fetele s-au plâns că au fost victime ale bullyingului. Ancheta de profil va scoate la iveală și dacă în acest caz e vorba de consumul unor substanțe interzise.

Luni a fost ziua audierilor. Au dat declarații membrii din echipa de intervenție, pompierii și părinții fetelor. Procurorii vor să afle ce le-a determinat pe adolescente să recurgă la acest gest extrem.

ADVERTISEMENT

Unii martori spun că cele două copile ar fi participat la o petrecere chiar înainte de gestul extrem. Nimeni nu-și imagina că o astfel de tragedie urma să se întâmple. Nici măcar părinții lor.

Chemată la poliție pentru a fi audiată, mama uneia dintre victime susține că a observat o ușoară schimbare în comportamentul fiicei ei în ultimele zile. Deși era o fire deschisă cu mama ei, de la un timp ceva o frământa.

ADVERTISEMENT

Ea era foarte deschisă cu mine, îmi povestea tot ce se întâmpla, numai că în ultima săptămână nu mai era”, susține femeia, cu ochii în lacrimi, potrivit Digi24.

Tot luni, a mai apărut informația că una dintre fete ar fi sunat la 112 cu o noapte înainte de ziua tragediei. S-a întâmplat asta vineri, 8 decembrie, la ora 23.00. Ea le-ar fi spus polițiștilor că părinții ei se ceartă pe tema anturajului pe care fata îl avea, notează postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Ce spun profesorii școlilor unde învățau fetele

Durere imensă este și la școlile unde învățau cele două copile. Aici, colegii lor au ridicat altare și au aprins lumânări. Una dintre victime, Georgiana M., învăța la Vulcan. În presa locală, directorul unității școlare de aici spune că fata nu a creat niciodată probleme.

Noi nu am avut probleme niciodată cu ea. Frecventa școala, nu avea abateri disciplinare. Din păcate, nu a cerut nici ajutor și nici colegii mei nu ar fi observat anumite probleme ce ar fi avut. Nu exclud, e posibil să se fi întâmplat ceva, pentru că nu s-ar fi ajuns la asta, fără ca ele să fi avut probleme, dar nu am cunoștință de așa ceva”, a precizat Sandu Dumitru, pentru CronicaVj.

Nici la Uricani, unde învăța Delia S., cealaltă fată, nimeni nu-și explică tragedia. Fata luase titlul de Miss Timiditate și era un copil care nu părea să aibă probleme, mai notează sursa citată.

Sunt două eleve, care au fost colege până în clasa a VIII-a. Una era la liceul din Vulcan, cealaltă la noi, la liceu, Nu a ridicat niciun fel de problemă. Mai mult, era implicată în activitățile extrașcolare și a participat la Balul Bobocilor”, a spus și Mihaela Tetileanu, director la liceul din Uricani.

ADVERTISEMENT
Tags: