News

Tragedie la Hunedoara. Două adolescente de 15 ani și-au pus capăt zilelor. Una dintre ele şi-a sunat mama înainte de a sări în gol de la 20 de metri

Două adolescente de 15 ani din județul Hunedoara s-au sinucis. Înainte de a se arunca în gol, una dintre fete și-a sunat mama
10.12.2023 | 10:14
Tragedie la Hunedoara Doua adolescente de 15 ani siau pus capat zilelor Una dintre ele sia sunat mama inainte de a sari in gol de la 20 de metri
Adolescentele s-au aruncat de la o înălțime de circa 20 de metri Sursa foto: Cugir Info
ADVERTISEMENT

Tragedia s-a produs în orașul Lupeni. Cele două fete, din localitatea hunedoreană Uricani, și-au luat viața aruncându-se în gol de la o înălțime de circa 20 de metri

Două adolescente de 15 ani și-au pus capăt zilelor

Înainte de a comite gestul extrem, una dintre adolescente și-a sunat mama și a anunțat-o că vrea să se sinucidă. Femeia a anunțat imediat autoritățile, însă era prea târziu. Pentru cele două copile nu s-a mai putut face nimic.

ADVERTISEMENT

”Astăzi (sâmbătă n.r.), în jurul orei 17:25, Poliţia a fost sesizată de o femeie din Uricani cu privire la faptul că fiica acesteia, în vârstă de 15 ani, ar fi apelat-o telefonic pentru o anunţa că intenţionează să recurgă la un gest sinucigaş, în zona ‘la ruine’, din Lupeni.

În cel mai scurt timp, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni şi echipaje medicale s-au deplasat în zona unei foste fabrici din Lupeni, unde au identificat trupurile a două minore, ambele în vârstă de 15 ani, din Uricani, care se pare că au suferit multiple traumatisme prin cădere de la o înălţime de aproximativ de 20 de metri..

ADVERTISEMENT

 Cu privire la una dintre cele două minore, personalul medical a imediat declarat decesul, în timp ce faţă de a doua a fost aplicat protocolul de resuscitare, din păcate, fără rezultat.

Poliţiştii au început cercetări cu privire la motivele şi circumstanţele în care a survenit tragedia, în cauză fiind întocmit dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani”, a informat IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Tatăl unei dintre fete, primul la locul tragediei

După ce una dintre adolescente și-a anunțat mama că intenționează să-și ia viața, tatăl ei, angajat al Primăriei din Uricani, a pornit către fosta fabrică din Lupeni, unde a ajuns primul, alături de un pompier. A găsit-o pe fiica sa fără suflare, alături de o colegă de clasă, cu care ar fi sărit împreună de pe un turn al fabricii dezafectate din Lupeni.

”A sunat-o pe maică-sa şi maică-sa a sunat la 112, iar taică-su a plecat din Uricani cât a putut de repede, pentru că ştia că are probleme fetiţa.

ADVERTISEMENT

Când a ajuns erau deja căzute amândouă, se aruncase, telefoanele lăsate sus pe clădire, îmbrăcate cum era, de vreme mai rece, căzute pe un teren din ăla accidentat, piatră. Cert este că au premeditat lucrul ăsta. Şi-au ales locul, deci nu s-au dus la întâmplare”, a declarat Dănuţ Buhăescu, primarul din Uricani pentru Observator.

Potrivit aceleiași surse, adolescentele au fost găsite cu fața în sus, semn că ar fi putut să se arunce cu spatele pe clădire, de la o înălțime de aproape 20 de metri.

ADVERTISEMENT
Tags: