News

Devotament de soție. O rusoaică a încercat să introducă băutură în penitenciar pentru soțul ei. Soluția inedită la care a recurs

O rusoaică a încercat să introducă alcool în închisoarea în care este întemnițat soțul ei recurgând la o soluție inedită.
11.02.2024 | 16:08
Devotament de sotie O rusoaica a incercat sa introduca bautura in penitenciar pentru sotul ei Solutia inedita la care a recurs
O rusoaică a încercat să ascundă băutura în prezervative/ Sursă foto: 78.ru
ADVERTISEMENT

O rusoiacă a încercat să păcălească gardienii de la o colonie penitenciară din apropiere Sankt-Petersburg introducând whisky în penitenciar pe care l-a ascuns în prezervative puse, la rândul lor, în cutii de suc de portocale, scrie portalul rus 78.ru, preluat de Libertatea.

Rusoaica venise la închisoare să-i aducă un pachet consortului său care se pregătea să-și aniverseze ziua de naștere. Angajații Serviciului Federal de Penitenciare au verificat cu atenție două cutii de suc de portocale de jumătate de litru fiecare.

ADVERTISEMENT

Când au desfăcut cutiile, gardienii au descoperit că erau pline cu prezervative umplute cu whisky. Prinsă în flagrant, femeia a spus că vrut să satifacă „dorința arzătoare” a soțului ca măcar de ziua lui să apuce să bea „o gură de whisky”.

Bărbatul fusese condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, pedeapsă pe care o executa într-un penitenciar din regiunea Leningrad, Districtul Federal de Nord-Vest. Acum devotata rusoaică riscă să primească o amendă între 25.000 și 50.000 de ruble, adică un maximum de aproximativ 500 de euro.

ADVERTISEMENT

Introducerea de substanțe sau obiecte interzise într-un penitenciar este o practică răspândită în întreaga lume, însă de obicei scopul este introducerea de droguri. De exemplu, în mai 2023, procurorii DIICOT au făcut 22 de percheziții în Galați, Brăila, Giurgiu și Vrancea, inclusiv la trei penitenciare, anchetatorii vizând o structură infracțională specializată în introducerea de droguri în închisori.

Din anchetă a reieșit că spre finele anului 2022 într-un penitenciar a fost creată o structură infracțională specializată în introducerea drogurilor de mare risc în închisori, contra unor sume importante de bani.

ADVERTISEMENT

Drogurile erau impregnate în foi de hârtie și aduse deținuților cu ocazia vizitelor făcute de apropiați. Totodată, o parte dintre droguri au fost introduse în închisori prin intermediul deținuților care erau transferați în momentul în care cereau soluționarea diverselor probleme legale pe care le aveau de rezolvat în judecătoriile din țară.

De asemenea, în octombrie 2023, au fost făcute percheziții inclusiv la penitenciarul Jilava pentru destructurarea unei rețele care se ocupa cu introducerea de cannabis și heroină în închisoare, rețeaua fiind coordonată din penitenciar de către Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru.

ADVERTISEMENT

Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că, în perioada noiembrie 2022 – iulie 2023, liderul grupului, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a coordonat activitățile membrilor, cu privire la procurarea și introducerea în interiorul penitenciarului a unor cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și cocaină) destinate atât consumului propriu, cât și comercializării către alte persoane încarcerate”, informa DIICOT.

ADVERTISEMENT