News

Fiul lui Sile Cămătaru, trafic de droguri din penitenciarul Jilava. Cum opera rețeaua pe care o conducea

Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru, coordona, din închisoare, o rețea de traficanți de droguri. Cum acționa grupul infracțional
24.10.2023 | 17:40
Fiul lui Sile Camataru trafic de droguri din penitenciarul Jilava Cum opera reteaua pe care o conducea
Rețeaua era condusă de unul dintre fiii lui Sile Cămătaru Sursa foto: diicot.ro
ADVERTISEMENT

Poliția și DIICOT au executat marți 12 ”mandate de percheziție domiciliară”, inclusiv la Penitenciarul Jilava, cu scopul de a destructura o rețea de traficanți de droguri.

Fiul lui Sile Cămătaru, trafic de droguri din penitenciarul Jilava

Dosarul deschis de oamenii legii vizează, printre altele, introducerea de droguri în Penitenciarul Jilava. Rețeaua, constituită inițial din trei persoane, la care au aderat ulterior alte șase, era coordonată din penitenciar de unul dintre fiii lui Sile Cămătaru. Gruparea infracțională opera în București și Ilfov.

ADVERTISEMENT

Drogurile, cocaină, heroină și canabis, erau introduse în Penitenciarul Jilava de către aparținători, au declarat surse judiciare, citate de News.ro. Un alt membru al grupării, Cimpoieru Roberto, ar fi cel care a exploatat sexual victimele, prin obligare la practicarea prostituției, au mai dezvăluit sursele citate.

”La data de 24.10.2023, polițiștii Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, inclusiv în incinta unei unități de penitenciar, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, respectiv trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor”, au informat Poliția Capitalei și DIICOT.

ADVERTISEMENT

Trafic de persoane și spălare de bani

Potrivit anchetatorilor, grupul infracțional organizat a fost constituit în 2022 de trei persoane, ulterior aderând la acesta alte șase. Rețeaua a acționat pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în vederea comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

”Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că, în perioada noiembrie 2022 – iulie 2023, liderul grupului, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a coordonat activitățile membrilor, cu privire la procurarea și introducerea în interiorul penitenciarului a unor cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și cocaină) destinate atât consumului propriu, cât și  comercializării către alte persoane încarcerate”, au mai transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Pe lângă trafic de droguri, membrii grupării mai sunt cercetați și pentru alte infracțiuni, printre care se numără cea de trafic de persoane și cea de spălare a banilor.

”Pe parcursul investigațiilor și administrării probatoriului, a rezultat faptul că pe un alt palier infracțional,  alți trei suspecți sunt bănuiți de implicarea în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată,  complicitate la infracțiunea de trafic de persoane şi complicitate la infracțiunea de spălarea banilor”, au mai precizat autoritățile implicate în anchetă.

ADVERTISEMENT

Victime, recrutate prin metoda Loverboy

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2017 – 2023, un membru al grupării, ar fi recrutat, ”prin inducere în eroare (crearea aparenţei unei legături sentimentale), transportat și adăpostit patru persoane vătămate majore, în vederea exploatării sexuale, prin obligarea (inclusiv prin acte de violență), la practicarea prostituției, atât în România, cât și în Italia, Belgia, Franța, Elveția, Suedia, Germania, Olanda și Danemarca.

Cunoscând situația a două dintre persoanele vătămate, al doilea suspect i-ar fi acordat sprijin în transportarea adăpostirea și supravegherea acestora, precum și în remiterea sumelor de bani rezultate din exploatarea sexuală,  pe care primul suspect le-ar fi folosit la achiziționarea unor autoturisme de lux, a unui imobil, precum și a unor cantități de droguri destinate consumului propriu”, mai arată sursa citată.

Pentru a ascunde proveniența sumelor obținute din activitatea infracțională, bunurile au fost înregistrate pe numele celui de al treilea suspect, care cunoștea proveniența reală a banilor.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink