News

Calendarul livrării pensiilor înainte de Paşte. Anunț important pentru toți pensionarii

Calendarul livrării pensiilor înainte de Paşte. Vârstnicii vor primi banii în avans. Datele anunțate de ministrul Muncii.
27.04.2024 | 09:52
Calendarul livrarii pensiilor inainte de Paste Anunt important pentru toti pensionarii
Calendarul livrării pensiilor înainte de Paşte. colaj Fanatik/ Foto Pixabay/Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Veste importantă privind livrarea pensiilor înainte de Paște! Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat datele exacte când sumele de bani vor fi distribuite. Ce trebuie să știe pensionarii?

Calendarul livrării pensiilor. Vor ajunge la beneficiari înainte de Paște

Având în vedere că Paștele Ortodox va fi sărbătorit pe 5 mai, în 2024, reprezentanții Guvernului au hotărât să devanseze distribuirea indemnizațiilor. În acest fel, oamenii vor putea să cumpere cele necesare pentru sărbătorile pascale.

ADVERTISEMENT

Potrivit ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, seniorii care primesc pensiile pe cardurile bancare, vor avea banii în cont înainte de data de 5 mai. Vor fi virați pe 2 și 3 mai. Astfel, vor ajunge la beneficiari în avans cu o săptămână.

Pensionarii care au optat ca banii să le fie livrați prin Poșta Română trebuie să știe că vor primi indemnizațiile până la data de 3 mai. În mod normal, pensiile sunt distribuite pe data de 12 ale lunii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul a ținut să precizeze că se așteaptă ca Poșta Română și băncile să respecte calendarul livrării pensiilor stabilit. Vor fi făcute eforturi ca sumele să ajungă cât mai repede la beneficiari. Prin urmare, vârstnicii vor avea banii înainte de sosirea Paștelui.

„Data la care le vor primi pe care le vor primi pe cont este de 2-3 mai, în loc de 12 mai, data pe care o aveam în convenție. Data la care vor livra pensiile prin factorii poștali, undeva până la 3 mai inclusiv”, a transmis Simona Bucura Oprescu, potrivit România TV.

ADVERTISEMENT

Pensionarii cu venituri mici au primit mai mulți bani în aprilie

Conform anunțului de la minister, Poșta Română va vira suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, pentru a plăti în avansa pensiile aferente lunii mai. Totodată, băncile vor plăti 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat și 683.898 mii lei din bugetul de stat.

Vestea bună pentru pensionari vine după ce Executivul a dat undă verde, în sedința de joi, 25 aprilie, proiectului de hotărâre care prevede distribuirea pensiilor în avans. De altfel, în luna aprilie, pensionarii cu venituri mici s-au bucurat de bani în plus.

ADVERTISEMENT

Aceștia au primit ajutorul financiar de 250 de lei, acordat prin programul „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”. Banii ajung la pensionarii cu venituri mai mici ori egale cu 2.000 de lei, o dată la două luni.

 

ADVERTISEMENT