Life

Dezvăluire de domeniul fantasticului făcută de Irina Margareta Nistor: ”Aveam o relație cu prietenul imaginar”

Irina Margareta Nistor a făcut o dezvăluire de senzație, pentru FANATIK, povestind despre prietenul imaginar pe care îl avea în copilărie, cel care îi știa toate secretele.
27.03.2022 | 11:11
Dezvaluire de domeniul fantasticului facuta de Irina Margareta Nistor Aveam o relatie cu prietenul imaginar
Irina Margareta Nistor a făcut o dezvăluire de senzație, pentru FANATIK, povestind despre prietenul imaginar pe care îl avea în copilărie, Marta / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Irina Margareta Nistor este, probabil, unul dintre cei mai reputați critici de film din România. Imaginația – pe care a dovedit-o de-a lungul timpului, atât în a traduce, ilegal, filmele americane cerute pe piața neagră și a evita cuvintele triviale, dar și în a scrie cronici senzaționale de film, de a transforma această industrie în ceva pe înțelesul tuturor – o avea însă, așa cum recunoaște chiar ea încă din fragedă copilărie.

Irina Margareta Nistor povestește despre prietenul imaginar pe care l-a avut

Irina Margareta Nistor a povestit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre lucrurile care i-au marcat copilăria. La lansarea oficială a filmului ”Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie”, cu vocea caldă, așa cum o are doar ea, a dezvăluit experiența de domeniul fantasticului pe care a trăit-o.

ADVERTISEMENT

”În copilărie mi-era foarte bine. Cred că cel mai tare mi-a marcat acea perioadă faptul că aveam o relație cu prietenul imaginar. Era, de fapt, o prietenă. O chema Marta”, povestește Irina Margareta Nistor.

Evident, lucrurile nu au ținut foarte mult în ceea ce privește relația specială pe care o avea cu alter-ego-ul ei. Copilăria s-a terminat, a venit adolescența, iar imaginația tipică perioadei a început să se estompeze.

ADVERTISEMENT

Prietenii imaginari au fost înlocuiți cu unii adevărați. Cu toate acestea, acum, recunoaște Irina Margareta Nistor, există regrete că Marta a dispărut. ”La un moment dat însă prietenii imaginari dispar, dar, pe parcurs, atunci când începi să îți pierzi prietenii cei reali, îți dai seama că, oricâți prieteni ai avea, nu există unul singur care să combine toate lucrurile care te pasionează, care te îngrijorează sau care te fac fericit”, ne-a mai dezvăluit Irina Margareta Nistor.

Irina Margareta Nistor: ”Marta este din nou utilă”

Ajunsă la 65 de ani, Irina Margareta Nistor spune că îi este dor de prietenul imaginar pierdut acum vreo cinci decenii. ”Am ajuns la concluzia că Marta este din nou utilă pentru că ei pot să îi spun toate lucrurile.

ADVERTISEMENT

Așa, acum, fac niște comentarii despre muzică cu unii, cu alții despre franceză, despre filme discut cu unii, despre întâmplări de zi cu zi, despre bârfe, cu alții”, ne-a dezvăluit Irina Margareta Nistor.

Irina Margareta Nistor
Irina Margareta Nistor, în copilărie, alaturi de mama sa / Foto: life.ro

“Prietenul imaginar cred că era cea mai bună amintire din copilărie și este și acum”

Iar explicația Irinei Margareta Nistor pentru care și-o dorește pe Marta înapoi vine din durere. Din durerea de a-și fi pierdut pe cei care, de-a lungul timpului, i-au fost alături necondiționat, au înțeles-o și au susținut-o.

ADVERTISEMENT

”Singurele persoane care cuprindeau toate aceste calități erau mama și o prietenă de-ale mele care s-a stins anul trecut. Deci, prietenul imaginar cred că era cea mai bună amintire din copilărie și este și acum”, ne-a mai spus Irina Margareta Nistor.

Marele regret al criticului de film

Ajunsă la 64 de ani, Irina Margareta Nistor are un mare regret. Cunoscutul critic de film a povestit, acum ceva vreme, pentru Kanal D, că și-ar fi dorit un copil chiar dacă, recunoaște ea, nu îi mai înțelege prea bine pe cei din noua generație.

Irina Margareta Nistor
Irina Margareta Nistor, în copilărie / Foto: life.ro

„Multă vreme îmi doream un copil. Cu generațiile astea noi, funcționez tot mai greu cu ele. Mi-ar fi fost foarte greu”, spunea Irina Margareta Nistor pentru sursa citată.

Irina Margareta Nistor comentează Oscarul

Irina Margareta Nistor comentează, live, cea de-a 94-a ediție a Galei Premiilor Oscar 2022, în exclusivitate pentru Voyo, duminică, 28 martie, de la ora 03.00. ”Voi fi cu voi pe VOYO, live, în noaptea albă a Oscarurilor, în care vom călători printre emoții cinematografice.

Vom afla ce actori, filme și specialiști din industrie vor fi premiați, ce actori ar fi meritat să fie nominalizați, ce producții au fost nedreptățite, lista titlurilor care merită văzute, secrete bine păzite ale vedetelor de top și previziunile pentru pariori”, a spus Irina Margareta Nistor, conform unui comunicat lansat de Pro TV.

De ce au copii prieteni imaginari și de ce este benefic acest lucru

Irina Margareta Nistor a recunoscut un fapt, pentru FANATIK, pe care chiar dacă mulți nu și-l amintesc, sau nu îl recunosc, l-au trăit. De multe ori, oamenii se feresc să povestească aceste lucruri pentru a nu fi bănuiți de probleme sau deviații comportamentale.

Cu toate acestea, conform specialiștilor care au studiat, în amănunt, situația apariției unui prieten imaginar, acest fenomen este, de fapt, benefic, pentru dezvoltarea ulterioară a abilităților copiilor și că este o etapă normală în procesul de dezvoltare. Ba chiar, susțin specialiștii, 66% dintre copii trec prin această perioadă.

În plus, printre beneficiile prietenului imaginar al copiilor, se numără sociabilitatea ridicată, empatia, dispariția timidității, dar și creșterea abilităților de rezolvare a unor probleme dificile, precum și un nivel mai ridicat al inteligenței emoționale.

”Acest fenomen, al prietenului imaginar, este o parte normală și naturală din procesul de dezvoltare. Unul dintre rolurile prietenului imaginar în procesul de dezvoltare este să facă mai lină trecerea de la omnipotența copilului la omnipotența părinților. Copilul începe să realizeze că el nu este omnipotent și că părinții lui sunt mai mari, mai puternici și mai capabili decât el din multe puncte de vedere.

În această nouă fază, copilul începe să îi considere pe părinți ca fiind omnipotenți. Deși acest lucru îi poate da copilului un sentiment de siguranță, în același timp, el poate fi înfricoșător. (…) De aceea, aceasta poate reprezenta o rană pentru stima de sine a copilului.

Astfel, el își construiește un prieten imaginar care de cele mai multe ori este foarte capabil și poate face orice, deci este practic omnipotent”, explică psihoterapeutul Ana Cazacu, pentru Totul despre mame.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților