Life

Irina Margareta Nistor, așa cum nu o știai! Bucuriile și regretul vieții sale: „Îmi doream un copil”

Irina Margareta Nistor și-a pus sufletul pe tavă într-o emisiune de televiziune, lăsându-se cunoscută de telespectatori așa cum nu a mai făcut-o niciodată.
27.01.2022 | 15:43
Irina Margareta Nistor, critic și traducătoare de filme. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Traducătoarea de filme Irina Margareta Nistor este de ani buni una dintre cele mai căutate specialiste în tot ce înseamnă producții cinematografice, fiind și critic în același timp.

A căpătat notorietate imediat după Revoluție și a tradus o groază de filme, printre care și „Iisus din Nazaret”, de care nu a fost extrem de mândră, căci a făcut anumite gafe.

ADVERTISEMENT

Irina Margareta Nistor și-a amintit de perioada comunistă, pe care o detestă și azi din tot sufletul.

Irina Margareta Nistor, anticomunistă până la moarte

După ce a terminat facultatea, la 23 de ani, a avut ocazia să urmeze doctoratul, dar a refuzat să facă asta deoarece era musai să fie membră de partid.

ADVERTISEMENT

S-a opus cu dârzenie să beneficieze de foloasele titulaturii de membru de partid. S-a temut inclusiv de faptul că nu va reuși să lucreze în televiziune, unde și-a dorit foarte mult, tocmai pentru că nu era înscrisă în PCR.

Televiziunea, însă, a cooptat-o pentru că era nevoie de expertiza ei. Era una din cele mai bune traducătoare de filme înainte de 1989, așa că a putut fenta sistemul făcând ce o pasionează fără să fie înscrisă în partid.

ADVERTISEMENT

„Nu voiam să fiu membru de partid. M-au luat la televiziune pentru că traduceam simultan”, a declarat Irina Margareta Nistor la Teo Show.

„Ai mei spuneau că sunt o loază”

Întrebată ce a motivat-o să învețe până i-au sărit capacele, celebra traducătoare a spus că reproșurile primite din partea părinților au ajutat-o extrem de mult să persevereze.

ADVERTISEMENT

„Ai mei spuneau mereu că sunt o loază în școală. De aia am reușit. Nefiind chiar premiantă…”, a declarat amuzată Nistor.

A relatat inclusiv un episod din perioada școlii, când elevii erau scoși să citească temele pe care le aveau de făcut. „Eu sunt mai audovizuală”, a spus Irina Margareta, care nu își scria temele în caiet. Improviza răspunsurile în fața clasei, prefâcându-se că citește. Arta improvizației a ajutat-o foarte tare în școală. Încă din gimnaziu și-a dat seama că această creativitate trebuie speculată cumva.

„Multă vreme îmi doream un copil”

Criticul de film a spus și care a fost multă vreme marele ei regret. Își dorea foarte tare să fie mamă, dar văzând generațiile de acum, aceasta susține că nu crede că s-ar fi înțeles cu tinerii.

În afară de elevii ei, nu ar putea să se cupleze ideilor actuale. „Multă vreme îmi doream un copil. Cu generațiile astea noi, funcționez tot mai greu cu ele. Mi-ar fi fost foarte greu”, a mai spus traducătoarea la Kanal D.

Printre bucuriile vieții sale se numără posibilitatea de a participa la nenumărate festivaluri, dar și adorația pe care o are pentru cafea. Unul din cele mai frumoase momente, care a avut loc recent, a fost întâlnirea cu Alain Delon, la TIFF. A stat de vorbă și s-a pozat cu el, ba chiar a primit și un autograf din partea actorului francez.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: