News

Dezvăluirile femeii care a făcut-o milionară pe câștigătoarea de la Loto 6/49. Reportaj la cea mai norocoasă agenție din România

FANATIK a stat de vorbă cu șefa de agenție care a făcut-o multimilionară în euro pe jucătoarea care și-a adjudecat marele premiu la Loto 6/49, la extragerea de duminică.
28.06.2023 | 11:03
Monica Bălășoiu este șefa agenției la care s-a jucat biletul de zece milioane de euro a câștigătoarei marelui premiu la Loto 6/49 / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Fanatik / loto.ro
ADVERTISEMENT

La parterul unui bloc din cartierul bucureștean Militari se află cea mai norocoasă agenție loto din România. Săptămâna trecută, o jucătoare a completat un bilet care i-a adus peste zece milioane de euro, cel mai mare câștig din istoria Loteriei Române.

”Vecină, am venit să-mi ridic premiul de 10 milioane de euro”

Marți dimineața, cu puțin timp înainte de ora 11:00, agenția 76-081 își deschide ușa, la două zile după anunțarea rezultatelor extragerii de duminică. Doamna Monica, șefa agenției loto aranjează panourile din fața magazinului, în timp ce câțiva vecini din bloc îi trec pragul: ”Vecină, am venit să ridic un premiu de zece milioane de euro”

ADVERTISEMENT

În cartier, toată lumea a aflat că biletul norocos a fost jucat aici. Un bărbat între două vârste povestește că joacă de zece ani la loto, doar că săptămâna trecută a uitat să-și ia bilet. ”Nu știu cum aș reacționa dacă aș afla că sunt câștigător. Nu ați citit că toți cei care au câștigat mulți bani au sfârșit rău? Cred că aș dona o parte, că Dumnezeu te vede, indiferent cât de bogat ești”, spune omul. Alte două femei intră și completează, în liniște, câte un bilet pe care i-l predau disciplinate operatoarei.

Femeia care a validat biletul câștigător la Loto 6/49: ”Am o stare pe care nu pot s-o descriu”

Totuși, e mult spus că agenția norocoasă a fost luată cu asalt. ”Marțea e o zi în care nu se joacă foarte mult. Clienții vin mai mult miercuri, joi, când se apropie extragerea. Momentan, nu pot să-mi fac o idee, dacă sunt mai mulți jucători decât în alte săptămâni”, ne spune Monica Bălășoiu, femeia care deține spațiul.

ADVERTISEMENT

Ea a deschis agenția în 1996, și păstrează și astăzi legitimația din perioada în care era angajată a Loteriei Române. Ulterior, legislația s-a schimbat, iar doamna Monica a fost nevoită să-și deschidă o societate comercială care administrează spațiul în care se află agenția-partener al Loteriei Române.

O întrebăm cum se simte, știind că ”a făcut” o româncă milionară în euro. ”Am o stare bună, nu știu exact cum s-o descriu. Am emoții, nu știu de ce le-am preluat și eu. Un premiu atât de mare, care să iasă la agenția mea… m-a încărcat și pe mine.

ADVERTISEMENT

Am înțeles că marele premiu a fost câștigat de o doamnă și mă bucur că este, probabil, una dintre clientele mele, care joacă la această agenție”, ne răspunde Monica Bălășoiu.

Din ce în ce mai multe femei joacă la loto

Jocurile de noroc, și în special cele de loto, nu mai sunt de multă vreme destinate exclusiv bărbaților, așa cum se întâmpla pe vremuri. Doamnele au început să frecventeze din ce în ce mai mult agențiile loto, în speranța unor câștiguri care să le schimbe viața. În plus, ne spune doamna Monica, media vârstei jucătorilor este din ce în ce mai scăzută. ”S-a schimbat destul de mult profilul celor care joacă, mai ales în ultimii doi-trei ani, de când cu pandemia. Pe vremuri, erau mai mult pensionari, însă tinerii au căpătat încredere în acest joc”, a explicat femeia pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cum să câștigi zece milioane de euro. Mai puțin noroc, mai multă ”știință”

Câștigul de duminică a mai adus ceva nou. Biletul câștigător nu a fost doar norocos ci și calculat, în care jucătoarea a investit o sumă considerabilă: 469,5 lei. După un an în care a jucat constant scheme reduse și variante combinate, a venit rezultatul: 50.096.011,76 lei (peste 10.1 milioane euro). Potrivit Loteriei Române, biletul mai conține 23 de câștiguri la categoria a III-a, în valoare de 9.791,1 lei și 24 de câștiguri la categoria a IV-a, în valoare totală de 720 de lei. Până acum, câștigurile veneau, în general, ca urmare a unor variante simple, fiind 100% rezultatul hazardului.

”Cu ani în urmă se jucau variante combinate, scheme reduse și tocmai de aceea, câștigurile erau mai mici, dar mult mai dese. Ulterior, clienții au început să joace variante simple, la șapte lei.

Totuși, în ultimul an, am observat că a crescut ponderea clienților care înțeleg ce înseamnă să joci variante combinate sau scheme reduse și au început să îndrăznească mai mult. Eu îi încurajez, le spun tot timpul, că o variantă combinată îți oferă mai multe șanse de câștig.

Mulți nu înțeleg încă sistemul, dar dacă joci așa și și îți ies trei sau patru numere și vezi că iei mai multe câștiguri, prin desfășurare, capeți încredere. Investești ceva mai mult, dar șansa e mult mai mare”, ne mai spune șefa agenției.

La agenția din Militari s-a câștigat și în luna mai

Totuși, norocul face parte din joc, indiferent cât de bun ești la matematică. Iar cei care frecventează agenția din Militari cred cu tărie că locul respectiv este unul norocos. Acesta pare să fie secretul prin care aceasta a rezistat 27 de ani. Iar premiul de duminică nu este nici pe departe primul pe care Monica Bălășoiu l-a ”girat”.

”Am avut un premiu recent, un fel de semn că aici se va întâmpla ceva bun. A fost la extragerea din 28 mai, la jocul 5/40, unde la categoria I a fost report, iar la categoria a II-a a ieșit o singură variantă câștigătoare pe țară. Biletul a fost pus chiar la această agenție. S-a câștigat în jur de patruzeci și ceva de mii de lei.

Am mai dat premii în toamna lui 2022, tot cinci numere câștigătoare, la categoria a II-a, tot la o doamnă. Și cu ani în urmă, erau niște tombole, unde s-a câștigat un autoturism și o excursie la Jocurile Olimpice din Italia. Plus multe câștiguri la loz în plic, aici vin oameni din alte sectoare, pentru că spun că este o agenție norocoasă”, a mai declarat Monica Bălășoiu pentru FANATIK.

Femeia care și-a adjudecat marele premiu la Loto 6/49 nu este la primul câștig

Câștigătoarea marelui premiu de la Loto 6/49, de la extragerea de duminică, 25 iunie 2023, are în jur de 40 de ani și a solicitat să nu-i fie făcută publică identitatea. Femeia joacă de aproape 20 de ani, însă o face ocazional. Înainte să-și adjudece marele premiu, ea a mai avut parte de câteva câștiguri mai mici, folosindu-se de scheme complexe. Marele premiu la Loto 6/49 nu mai fusese câștigat din noiembrie 2022, atunci când un bărbat de 48 de ani din Giurgiu s-a ales cu 3,9 milioane euro, după ce a completat un bilet care conținea trei variante simple.

ADVERTISEMENT
Tags: