News

Diana Șoșoacă a făcut scandal la Ambasada SUA: ”Suntem statul sclav al Americii?” Video

Diana Șoșoacă a ieșit din nou în evidență cu un scandal de proporții. Senatoarea a ajuns miercuri în fața Ambasadei SUA, acolo unde a vrut să fie primită de urgență.
05.05.2022 | 00:08
Diana Sosoaca a facut scandal la Ambasada SUA Suntem statul sclav al Americii Video
Diana Șoșoacă, scandal uriaș în fața Ambasadei SUA. Ce a revoltat-o pe senatoare. Sursa foto: captură Facebook
ADVERTISEMENT

O voce extrem de critică față de Statele Unite ale Americii în contextul războiului din Ucraina, Diana Șoșoacă a dat buzna, miercuri, la ambasada SUA din București.

Diana Șoșoacă, scandal uriaș în fața Ambasadei SUA. Ce a revoltat-o pe senatoare

Senatoarea a ajuns în fața instituției din Capitală, acolo unde ar fi dorit să fie primită în audiență fără să își facă o programare, chiar pe loc.

ADVERTISEMENT

Oficialii ambasadei i-au solicitat Dianei Șoșoacă să facă o programare înainte de întâlnire. De aici până la circ nu a mai fost decât un pas.

”Noi suntem parlamentari, nu orice cetățeni. Dumneavoastră trebuie să aveți un protocol special pentru reprezentanții poporului unde aveti ambasadele. Trebuie să ne primiți imediat.

ADVERTISEMENT

Deci asta primim de la Ambasada SUA? Statul sclav al Americii? Un telefon la care să sunăm. Președintele României la fel face? Ca să primească o audiență? Să primeasca un număr? Vi se pare ca statul ăsta e sclavul SUA sau suntem parteneri egali? Suntem colonie? Vă asigurăm că nu permitem. Este un afront la adresa Romaniei.

Vom informa Congresul SUA pentru afrontul făcut Parlamentului României”, a spus Șoșoacă, conform unei înregistrări apărute pe un cont de Facebook.

ADVERTISEMENT


La evenimentul de miercuri, Șoșoacă a fost însoțită de încă doi parlamentari, deputații Mihai Lască și Ciprian Ciubuc, recent dat afara din AUR.

Diana Șoșoacă, critici față de primirea de forțe SUA pe teritoriul României

Tot în această săptămână, Diana Şoşoacă, a trimis o scrisoare deschisă către SRI, SIE şi ambasade. Senatoarea şi alţi cinci deputaţi români solicită autorităţilor române şi ambasadelor să facă toate demersurile diplomatice pentru a începe negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia.

ADVERTISEMENT

În acest document, Șoșoacă lansează critici vehemente față de mobilizarea de trupe americane pe teritoriul României în ultima perioadă

”Ce înseamnă să primim pe teritoriul României detaşamente SUA?”, a mai precizat senatoarea în scrisoare.

Reamintim că, în martie, Șoșoacă a efectuat o vizită la ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin.

ADVERTISEMENT