News

Diana Șoșoacă, atac la judecători după condamnarea Monicăi Macovei. ”Cazul face parte din inechitățile justiției românești”

Șefa SOS România susține că justiția din România a involuat. „Eu ştiam că toţi cetățenii sunt egali”, declară senatoarea legat de condamnarea Monicăi Macovei
22.04.2024 | 19:34
Diana Sosoaca atac la judecatori dupa condamnarea Monicai Macovei Cazul face parte din inechitatile justitiei romanesti
Diana Șoșoacă, critici la adresa justiției după condamnarea primită de Monica Macovei Sursa foto: hepta / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă, președintele SOS România, a avut o reacție vehementă după ce instanța a decis sentința în cazul accidentului produs de Monica Macovei în Mangalia.

Diana Șoșoacă, atac la judecători după condamnarea Monicăi Macovei

Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare pentru accidentul în urma căruia un motociclist a fost rănit.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Macovei va trebui să frecventeze programe de reintegrare socială şi să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. Decizia instanței nu este definitivă.

Diana Șoșoacă, de profesie avocată, susține că acest caz este una dintre „inechitățile justiției româneşti”, posibilă doar pentru că justiția nu este aplicată corect.

ADVERTISEMENT

„Cazul Monicăi Macovei face parte din inechitățile justiției româneşti. Dacă justiția ar fi fost aplicată corect, nu divers şi fără apartenență politic, România ar fi fost departe. Nu ar fi avut nivelul ăsta al corupţiei.

Nu ştiu dacă judecătorii înţeleg ce mesaje dau societăţii. Când am învăţat la drept, ne învăţa ce înseamnă repercusiunile unor fapte penale asupra societăţii când provin de la persoane publice date ca exemplu.

ADVERTISEMENT

S-au dus 30 de ani, lucram din primul an de facultate într-un cabinet de avocatură. Nu înțelegeam inechitățile din justiție, după ce m-am maturizat şi specializat am văzut că sunt tot mai grave. Am involuat.

Regimul Macovei are încă acoliţi. Regimul vine cu capacitatea acelui regim de a le preda celorlalți după chip şi asemănare de regim. La acel moment a fost apreciată.

ADVERTISEMENT

Ulterior, când a dispărut din politică am auzit că a fost făcută consilier prezidenţial al preşedintelui Macedoniei. Am rămas uimită, după am înţeles cum e cu politica și americanii. Am înţeles că aveau nevoie de un astfel de om acolo pregătit în România și puteau să pregătească terenul pentru alunecarea Macedoniei pe aceeaşi pantă.

Aşa e cu Dragu de la USR, care e la banca R. Moldova. Oamenii politici din România sunt în funcţii de conducere în R. Moldova. Dacă nu încercăm noi, țara mamă, să îi mai salvăm va fi grav. Trebuie să ne salvăm pe noi în primul rând.

A fost mare scandal atunci cu Macovei. Nu a dat probe, a refuzat. Eu ştiam că toţi cetățenii sunt egali. De atunci când am văzut, am schimbat şi am spus că ia cu suspendare şi nici 6 luni nu-i dă.

Râd sarcastic, e un râs de neputinţă de a schimba lucruri, e un râs dureros. Nu mă pot resemna, e din categoria cetățeanului politician condamnat la puşcărie, după 1 an jumătate şi este eliberat. (…). Ce să-i spun lui Macovei? Succesuri”, a declarat senatoarea pentru BZI.

ADVERTISEMENT
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu,...
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu, recuzată și transferată în aceeași zi
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te...
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te costă dacă ai făcut pană şi chemi mecanicii la faţa locului
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în...
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit