News

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, condamnată la închisoare cu suspendare. Decizie în cazul accidentului de la Mangalia

Monica Macovei a fost condamnată la închisoare cu suspendare. Fostul ministru al Justiției va presta muncă în folosul comunității.
12.04.2024 | 11:08
Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei condamnata la inchisoare cu suspendare Decizie in cazul accidentului de la Mangalia
Monica Macovei, condamnată la închisoare cu suspendare. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Monica Macovei, fostul ministru al Justiției, a fost condamnată la închisoare cu suspendare după accidentul produs în octombrie 2022, la Mangalia. Amintim că un motocilist a fost grav rănit în urma evenimentului.

Monica Macovei a fost condamnată la închisoare cu suspendare

Vineri, 12 aprilie 2024, magistrații din Mangalia au anunțat decizia în dosarul în care Monica Macovei este judecată pentru vătămare corporală din culpă. Fostul ministru a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

ADVERTISEMENT

„În baza art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, Condamnă pe inculpata Macovei Monica-Luisa, la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 91 C.pen. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, arată instanța.

De asemenea va fi nevoită să facă muncă în folosul comunității, pentru 60 de zile, la Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 Bucureşti sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public din același sector.

ADVERTISEMENT

Decizia nu este definitivă

Ea va trebui să frecventeze mai multe programe de reintegrare socială. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de zece zile. Monica Macovei a fost trimisă în judecată în septembrie 2023 pentru vătămare corporală din culpă.

La 8 octombrie 2022, fostul ministru a fost implicat într-un grav accident de circulație, pe DN 39, lângă Mangalia. Potrivit cercetărilor, mașina acesteia a intrat pe contrasens, moment în care a spulberat o motocicletă.

ADVERTISEMENT

După producerea evenimentului nefericit, Monica Macovei a susținut că de vină ar fi fost motociclistul, în vârstă de 56 de ani. În luna februarie a acestui an, fostul ministru și-a recunoscut vina.

„Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment în care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă”, susținea Monica Macovei, la o zi după producerea accidentului rutier.

ADVERTISEMENT

Cercetările au demonstrat că, de fapt, fostul ministru a fost vinovat, iar ulterior și-a recunoscut fapta. Motociclistul rănit, Ilie Constantin, a fost în stare gravă. Bărbatul a rămas cu un handicap grav în urma evenimentului rutier.

 

ADVERTISEMENT