News

Direcția Antifraudă București a ANAF, vizată de percheziții DNA. Infracțiuni grave de corupție

Suspiciuni uriașe de corupție la Fisc: joi, Direcția Antifraudă București a ANAF a fost vizată de percheziții ale procurorilor DNA.
07.12.2023 | 19:29
Directia Antifrauda Bucuresti a ANAF vizata de perchezitii DNA Infractiuni grave de coruptie
DNA, percheziții la Direcția Antifraudă București a ANAF. Acuzații grave față de angajații Fiscului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, 7 decembrie, Direcția Antifraudă București a ANAF a fost vizată de percheziții ample realizate de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

DNA, percheziții la Direcția Antifraudă București a ANAF. Acuzații grave față de angajații Fiscului

Oamenii legii au efectuat percheziții în mai multe locații, printre care şi la sediul Direcției Generale Antifraudă din Capitală. Sunt cercetate posibile infracțiuni de corupție comise de funcționari cu atribuții de control, spun surse judiciare citate de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Angajați ai Fiscului sunt suspectați că efectuau controale la societăţi comerciale și modificau rapoartele astfel încât unii agenți economici să nu plătească obligațiile financiare pe care le datorau statului.

Din informațiile oferite de G4Media, doi angajați ANAF sunt suspectați de procurori că au luat mită zeci de mii de euro. Banii erau primiți de la administratorii unor firme pentru a închide ochii la fraudarea bugetului de stat. Cei doi cetățeni sunt suspectați și de fals și complicitate la evaziune.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că în același dosar este suspect și un cetățean italian, cercetat pentru evaziune fiscală. În plus, unul dintre agenții ANAF e suspectat că, pentru o șpagă de 10.000 de euro, a ajutat o femeie să obțină o diplomă falsă de bacalaureat.

Direcția Antifraudă Fiscală are sarcina de a realiza activități de inspecție fiscală, la nivel național, ”în vederea identificării și combaterii fraudei fiscale și colaborează cu alte instituții abilitate pentru realizarea sarcinilor ce revin Agenției Naționale de Administrare Fiscală în domeniu”.

ADVERTISEMENT

DNA, percheziții la ANAF și în debut de an

În debutul acestui an, DNA a făcut percheziții și într-un dosar în care erau vizați funcționari publici din cadrul Direcției Marilor Contribuabili a ANAF. Ancheta de atunci viza suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2020-2021.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise în perioada 2020-2021, în legătură cu modalitatea de exercitare a atribuțiilor de serviciu de către anumiți funcționari publici”, informa, în urmă cu 10 luni, DNA.

ADVERTISEMENT

Pe 2 februarie 2023 s-au efectuat percheziții domiciliare în trei locații, situate pe raza municipiului București, din care una era sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

ADVERTISEMENT
Tags: