Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Discurs-manifest pe subiectul bani publici în sport: “Să existe aceeași măsură pentru toată lumea!”. Video exclusiv

Subiectul „bani publici în sport” reprezintă controversa momentului în fotbalul românesc. Discurs-manifest despre această temă la FANATIK SUPERLIGA.
20.04.2023 | 11:51
Discursmanifest pe subiectul bani publici in sport Sa existe aceeasi masura pentru toata lumea Video exclusiv
Discurs-manifest al lui Cristian Bivolaru pe tema banilor publici în sport. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Proiectul de lege înaintat de Vasile Dîncu, potrivit căruia, CSA Steaua, club de drept public, să poată promova în SuperLiga și să ia startul într-o ligă profesionistă, a fost urmat de contre dure între personaje din fotbalul românesc. Cristian Bivolaru, directorul general al Farului, a avut un discurs-manifest pe tema „bani publici în sport” în cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA.

Cristian Bivolaru, discurs-manifest pe subiectul bani publici în sport: „Este un haos total”

Cristian Bivolaru a vorbit pe tema banilor publici alocați pentru sport. La finalul derby-ului CSA Steaua – Dinamo, scor 2-0 în play-off-ul ligii secunde Anghel Iordănescu a precizat că, printre alții,  Gică Hagi sau Mihai Rotaru au beneficiat de bani publici la echipele pe care le finanțează.

ADVERTISEMENT

Directorul general al Farului a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că echipa la care activează nu a beneficiat de niciun sprijin din partea statului, cel puțin din 2014 când s-a alăturat formației din Ovidiu. Totodată, Cristian Bivolaru a precizat că haosul din prima ligă a României este unul dorit, pentru că altfel s-ar fi putut găsi soluții.

VEZI VIDEO MAI JOS

„Lucrurile sunt atât de complexe încât nu putem avea noi pretenția ca într-o emisiune de două ore nici măcar să le înțelegem, dar mai ales să le facem înțelese față de cei care ne privesc. În momentul de față, ceea ce vedem la nivelul primei ligi este un haos total și care, zic cu tristețe, ne caracterizează ca și nație. Din păcate, se întâmplă și în fotbal lucrul ăsta. E un haos dorit pentru că dacă nu era dorit se puteau se găsi soluții de rezolvare. 

ADVERTISEMENT

Fără a da nume, pentru că le știm cu toții, mă gândesc că vorbim despre echipe care funcționează ca asociații non-profit și despre care se spune public că acționarii sau investitorii urmează să suporte niște cheltuieli sau apar persoane care se erijează în investitori ai cluburilor respective.

Lucrurile astea sunt total aberante. Vedem cluburi cu participare sau cu susținere totală din partea statului prin diverse inginerii financiare care nu recunosc lucrul ăsta. Vedem alte cluburi despre care să știe sigur și își recunosc susținerea din bani publici și care se plâng că nu au investitori privați”, a declarat Cristian Bivolaru, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Cristian Bivolaru a intervenit în polemica Marius Lăcătuș – Ciprian Marica: „Să existe aceeași măsură pentru toată lumea”

Ciprian Marica, unul dintre acționarii Farului, a intrat într-un dialog aprins cu Marius Lăcătuș. Fosta glorie a Stelei a mărturisit că Farul a beneficiat de bani publici, însă Cristian Bivolaru a mărturisit că echipa de la malul Mării Negre nu a avut parte de sprijin din partea statului. „Fiara” i-a reamintit lui Ciprian Marica faptul că a beneficiat de bani publici la fosta Farul Constanța, în liga secundă.

„Ce poți să spui în haosul ăsta? Ciprian Marica a intrat, să nu zic polemică, într-un dialog cu Marius Lăcătuș ceea ce nu a apărut clar cel puțin din transcrierea dialogului este că cel puțin din 2014, de când am ajuns la Viitorul și până în momentul de azi al Farului noi nu am primit niciun fel de ajutor din partea statului. Sunt publice sumele că apăreau în fiecare an. 

ADVERTISEMENT

N-am vrea fără bani publici. Am vrea să existe aceeași măsură pentru toată lumea. Concret, eu văd modelul francez că ar trebui și ar putea fi aplicabil”, a mai spus Cristian Bivolaru, la FANATIK SUPERLIGA.

Soluția lui Cristian Bivolaru pentru bani publici în sport: „Autoritățile locale să se ocupe de tot ce înseamnă infrastructură”

Cristian Bivolaru nu a exclus total implicarea banilor publici în sport, însă directorul general de la Farul vrea ca ajutorul venit din partea autorităților să se rezume la punerea la dispoziție a anumitor facilități.

„Respectiv, autoritățile locale să se ocupe de tot ce înseamnă infrastructură, să contribuie la partea de Centrul de Copii și Juniori, cu toate cheltuielile aferente. Dacă ne referim însă la prima echipă și la echipă de primă ligă profesioniste.

Atunci ajutorul autorităților locale să se rezume la punerea la dispoziție a acestor facilități inclusiv a stadionului pe care echipa respectivă își dispută meciurile. Asta însemnând o degrevare a unor costuri extrem de importante pentru clubul respectiv.

Am trăit doi ani în Elveția. La ei toate inițiativele care afectează o comunitate sunt luate numai prin votul comunității respective. E foarte greu de transpus la noi. Când consiliul local susține o echipă la nivelul primei ligi nu ar trebui întrebați și oamenii când merg din banii lor la bugetul local?”, a mai spus Cristian Bivolaru.

Nu uitați că Fanatik SuperLiga, emisiunea exclusivităților din sport, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, cu Horia Ivanovici și Ioana Cosma ca prezentatori. Este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori