News

Doi dintre răniţii în explozia de la Călimăneşti sunt intubaţi. Care este starea celorlalţi

Cei doi pacienți răniți în explozia de la Călimănești, din județul Vrancea, au fost aduși la Spitalul Clinic de Urgență București și la ”Bagdasar-Arseni”.
21.09.2023 | 16:24
Doi dintre ranitii in explozia de la Calimanesti sunt intubati Care este starea celorlalti
Doi dintre răniţii în explozia de la Călimăneşti sunt intubaţi. Foto: Euronews
ADVERTISEMENT

Cei doi sunt intubați, conform unui raport al Ministerului Sănătății, în urma exploziei de la Călimănești, din județul Vrancea, iar cei doi bărbați au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență București și la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” din București.

Cei doi pacienți răniți în explozia de la Călimănești

Victimele au arsuri de 30% pe suprafața corpului, respectiv 40% din suprafață.. “Două victime care au suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corporală, respectiv 40% din suprafaţa corporală au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Amândoi pacienţii sunt intubaţi. Aşteptăm evaluările echipelor medicale astfel încât pacienţii să poată beneficia de cele mai bune îngrijiri“, a transmis Ministerul Sănătății. Potrivit sursei citate, trei victime au leziuni minore și au ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal din Adjud.

De aici au plecat acasă pentru că nu a fost nevoie de internare. În total, în urma exploziei din Vrancea, s-au înregistrat patru decese, în timp ce cinci persoane au fost rănite, aici fiind vorba și de victimele intubate. Explozia s-a produs pe șantierul Autostrăzii Moldova, fiind vorba cel mai probabil de o eroare umană.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea prefectul Nicușor Halici a comentat situația și a anunțat că ar fi și probleme cu adâncimea la care a fost îngropată magistrala de gaz care a produs explozia. ”Din primele concluzii, e eroare umană. Nu pare o adâncime tocmai în regulă pentru o magistrală de gaz”, a transmis prefectul.

Între timp, Transgaz a anunțat că cel mai probabil constructorul nu a respectat avizul de amplasament pentru țeava de gaz care a provocat dezastrul. ”Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile avizului de amplasament, pentru că acesta nu deține avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, a transmis compania Transgaz.

ADVERTISEMENT

A intervenit în această situație și ministrul energiei sebastian Burduja, care a anunțat că nu există nicio vină din partea Transgaz în această explozie de pe șantierul Autostrăzii Moldova. ”Ce m-a interesat pe mine, ca ministru, este ca furnizarea gazului să nu aibă de suferit”, a completat ministrul.

În consecință, autoritățile au luat toate măsurile posibile ca oamenii din zonă să nu fie afectați de această explozie. Între timp Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, precum și pentru vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea/nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

ADVERTISEMENT

Explozia apocaliptică de la Călimănești a dat fior tuturor pentru că a adus aminte de catastrofa de la Crevedia, unde zeci de pompieri au fost răniți după ce o cisternă cu GPL a explodat, cel mai probabil tot din cauza unui ansamblu de erori umane.

ADVERTISEMENT
Tags: