News

Ele sunt victimele exploziei de la Călimănești. Greșeala făcută de muncitori pe autostrada A7

Victimele exploziei de la Călimănești nu au avut nicio șansă în fața dezastrului. Patru oameni au murit și cinci sunt răniți.
21.09.2023 | 10:31
Ele sunt victimele exploziei de la Calimanesti Greseala facuta de muncitori pe autostrada A7
Ele sunt victimele exploziei de la Călimănești. Foto: Captură Facebook Elena Petronela Stanciu
ADVERTISEMENT

Patru oameni au murit și alți cinci sunt răniți, în urma exploziei devastatoare care s-a produs joi dimineața, în jurul orei 1:00, în localitatea Călimănești din județul Vrancea. Bărbații erau salariați ai UMB, deținut de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu și cel mai puternic constructor de autostrăzi din România.

Ele sunt victimele exploziei de la Călimănești

Ei lucrau pe șantierul A7, Autostrada Moldovei, în dreptul localității respective. Presa locală notează faptul că salariații lui Dorinel Umbrărescu munceau în trei schimburi, pentru a finaliza în timp util lucrările de construcție la autostradă.

ADVERTISEMENT

Cele patru victime care au murit aveau între 29 și 47 de ani. Bărbații erau din Vrancea, Neamț și Bacău. Cel mai tânăr dintre muncitori se căsătorise la începutul lunii septembrie și urma să devină tată în câteva luni.

Tânărul lucra pe un utilaj, pe șantierul autostrăzii, pentru a-și întreține familia, notează Vrancea 24. Soția muncitorului este educatoare. Femeia este șocată în urma producerii tragediei.

ADVERTISEMENT

Două dintre victimele care au supraviețuit au fost preluate de echipajele medicale, fiind în stare gravă. Vorbim de un bărbat de 61 de ani, cu arsuri pe aproximativ 65 la sută din corp. Acesta a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Bagdasar Arseni din București.

Cea de-a doua victimă aflată în stare critică are arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului. Este vorba despre un muncitor de 53 de ani, transportat de urgență cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Capitală.

ADVERTISEMENT

Cauza producerii exploziei din Vrancea

Autoritățile desfășoară cercetări pentru a stabili în ce circumstanțe s-a produs această nouă tragedie, care vine la aproximativ o lună de la dezastrul din Crevedia. Prima ipoteză luată în calcul de anchetatori este că explozia ar fi survenit în urma unei erori umane.

Se pare că unul dintre muncitori ar fi lovit accidental o conductă veche de gaz. Potrivit Știri pe Surse, aceasta nu mai figura în evidențele autorităților, conducta fiind abandonată din anii ’70.

ADVERTISEMENT

„În zona respectivă nu figura nicio conductă de gaz, iar cei de la Transgaz au fost acolo recent și au spus și ei același lucru”, au transmis surse apropiate anchetei, pentru jurnaliștii publicației Știri pe Surse.

Totodată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea a precizat că incidentul a avut loc „din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”.

Amintim că autoritățile au activat planul roșu de intervenție din cauza exploziei urmată de incendiu de la Călimănești. Pompierii au găsit la fața locului patru persoane carbonizate, după ce au fost surprinse de suflul exploziei. Alți cinci oameni sunt răniți.

ADVERTISEMENT
Tags: