News

Doi frați au murit loviți de fulger, alături de animalele lor. Tragedia s-a petrecut pe o pășune din Cluj

Doi frați din Cluj, aflați cu vacile pe o pășune, au murit loviți de fulger. O furtună extrem de violentă a lovit, miercuri, județul din Ardeal.
13.07.2023 | 12:17
Doi frati au murit loviti de fulger alaturi de animalele lor Tragedia sa petrecut pe o pasune din Cluj
Tragedie pe un câmp din Cluj: doi frați și mai multe animale au murit loviți de fulger. Sursa foto (ilustrativ): abc.net
ADVERTISEMENT

Vremea rea face victime în țară: doi frați aflați cu vacile la păscut au murit, miercuri seara, după ce au fost loviți de fulger. Și mai multe animale au sfârșit tragic alături de cei doi bărbați.

Tragedie pe un câmp din Cluj: doi frați și mai multe animale au murit loviți de fulger

Tragedia de la mijlocul acestei săptămâni s-a produs în comuna Săcuieu. Polițiștii clujeni au declarat că cei doi bărbați au fost identificați. E vorba despre doi săteni din Săcuieu, respectiv Mărgău, de 43 și 44 de ani.

ADVERTISEMENT

Victime furtunii puternice au căzut și mai multe animale. Alături de cei doi frați au fost găsite și 8 vaci moarte. Și ele au fost lovite de fulger. Animalele erau la peste 200 de metri distanţă de cei doi.

Bărbații au comis o eroare capitală în acest sens. Ei au încercat să se adăpostească sub un copac, lucru total nerecomandat în cazul furtunilor asociate cu descărcări electrice intense.

ADVERTISEMENT

”La data de 12 iulie, în jurul orei 21.40, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați despre faptul că în localitatea Rogojel, comuna Săcuieu, au fost găsite decedate 8 bovine, posibil prin fulgerare, iar cei doi bărbați, îngrijitori ai animalelor, nu au fost identificați în respectiva zonă.

Au fost demarate verificări, iar în jurul orei 23.00, cei doi bărbați, de 43 și 44 de ani au fost identificați, însă din nefericire, un echipaj medical a constatat decesul acestora. Ulterior trupurile au fost transportate la IML Cluj, în vederea efectuării necropsiei, urmând a fi stabilită cu exactitate cauza decesului.

ADVERTISEMENT

În cadrul cercetărilor efectuate la fața locului, s-a constatat că cele două cadavre prezentau urme vizibile de leziuni. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”, a comunicat IPJ Cluj.

Ce s-a găsit în buzunarul uneia dintre victime

Potrivit Observator News, în buzunarul unuia dintre bărbaţi a fost găsit un telefon mobil. Pe ecranul dispozitivului era mesajul de RO-Alert de cod portocaliu pentru vreme rea în localitățile Huedin, Aghireșu, Baciu, Poieni, Gilău, Căpușu Mare, Chinteni, Călățele, Gârbău, Sânpaul, Mănăstireni, Mărgău, Sâncraiu, Mărișel, Ciucea, Izvoru Crișului sau Ciucea.

ADVERTISEMENT

Miercuri, județul Cluj s-a aflat sub alertă cod galben de furtuni puternice. De altfel, vreme rea se anunță în această parte a țării și joi. ANM a emis o alertă cod portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale.

ADVERTISEMENT