News

Doi medici din Galați și un ambulanțier din Vâlcea au murit de Covid-19. Asistentul medical avea doar 33 de ani

05.12.2020 | 12:37
Doi medici din Galati si un ambulantier din Valcea au murit de Covid19 Asistentul medical avea doar 33 de ani
3 cadre medicale, ucise de Covid-19
ADVERTISEMENT

Alte două cadre medicale, din Galați, și-au pierdut viețile după ce s-au infectat cu Covid-19.

Concret este vorba despre un oftalmolog de 68 de ani și despre un psiholog de 48 de ani. Astfel, numărul medicilor români răpuși de Covid-19 a depășit 50.

Pe lângă aceștia a murit și Daniel Dobrițoiu, un tânăr asistent la Ambulanța Vâlcea, care a fost răpus de boală la doar 33 de ani.

ADVERTISEMENT

Un tânăr asistent medical de 33 de ani a murit, răspus de Covid

Conform Ziare.com, Dan Iacoblev era pensionar, dar lucra cu normă întreagă la spital. Irina Brașoveanu avea 48 de ani și lucrase ca asistentă medicală înainte să fie psiholog.

Numărul cadrelor medicale decedate în urma infecțiilor cu Covid-19 din România a depășit, astfel, 50.

ADVERTISEMENT

„Cu deosebit regret, colectivul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați anunță trecerea în neființă a domnului doctor Dan Iacoblev, medic primar oftalmolog, care s-a stins din viață în seara zilei de 3 decembrie 2020 în urma complicațiilor pulmonare grave generate de infecția cu noul coronavirus. Domnul doctor Dan Iacoblev a decedat în secția ATI a spitalului în care, timp de 22 de ani, și-a dedicat întreaga experiență profesională pacienților cu probleme oftalmologice. A fost un medic devotat și muncitor, un om excepțional, de o probitate morală desăvârșita, o modestie și o noblețe sufletească rar întâlnită și un extraordinar coleg. Îl rugăm pe Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace”, au anunțat cei de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați.

Medicii mor în lupta cu Covid-19 din România

Doliu și la Serviciul de Ambulanță Vâlcea după ce Daniel Dobrițoiu a murit la doar 33 de ani după ce a contactat coronavirus.

ADVERTISEMENT

„Suntem profund îndureraţi de trecerea în nefiinţă a celui care a fost colegul nostru, asistent medical Dobrițoiu Daniel, în vârstă de 33 de ani, angajat al Serviciului de Ambulanţă Județean Vâlcea, care a contribuit la salvarea de vieți. A căzut la datorie în lupta cu virusul COVID-19“, este mesajul colegilor asistentului din Sibiu.

Potrivit Antena 3, în toate serviciile publice de ambulanță s-a declarat doliu și s-a ținut un moment de reculegere pentru tânărul ambulanțier. Sâmbătă, 5 decembrie, la 10:00 toate sirenele și sistemele luminioase ale ambulanțelor au funcționat continuu timp de un minut.

ADVERTISEMENT