News

Doi polițiști au intrat în flăcări pentru a salva pasagerii dintr-un tren cuprins de incendiu. Garnitura luase foc în mers. Video

Doi polițiști au dat dovadă de eroism, marți seara, în județ Bistrița-Năsăud. Aceștia au intrat în flăcări pentru a salva pasagerii dintr-un tren aflat în flăcări.
24.01.2024 | 09:20
Doi politisti au intrat in flacari pentru a salva pasagerii dintrun tren cuprins de incendiu Garnitura luase foc in mers Video
Doi polițiști au intrat în flăcări pentru a salva pasagerii dintr-un tren aflat pe ruta Galați - Cluj care luase foc în mers. Sursa foto: bistriteanul.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Intervenția promptă a doi polițiști a evitat o tragedie de proporții, marți seara, în județul Bistrița-Năsăud, acolo unde un tren de pasageri aflat în mers, pe ruta Galați – Cluj, a luat foc din senin.

Doi polițiști au intrat în flăcări pentru a salva pasagerii dintr-un tren aflat pe ruta Galați – Cluj care luase foc în mers

Un nou incendiu s-a produs pe calea ferată, în România. Marți seara, două vagoane ale unui tren aflat în mișcare, în care se aflau zeci de persoane, au luat foc. Trenul era în deplasare pe ruta Galați – Cluj.

ADVERTISEMENT

La momentul incendiului, mijlocul de transport feroviar se afla pe raza județului Bistrița-Năsăud. ”Două vagoane ale unui tren de călători au fost afectate, marţi seara, de un incendiu, pe raza localităţii Cociu, iar 33 de persoane au fost evacuate”, potrivit datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistrița-Năsăud.

Între timp, au apărut informații în legătură cu intervenția de la fața locului. Astfel, aflăm că alarma s-a dat la ora 18.00. Din motive necunoscute, trenul se aprinde din senin. Zeci de oameni rămân captivi în vagoanele inundate de fum.

ADVERTISEMENT

Trenul trebuia să ajungă în gara Beclean pe Someş. Focul a izbucnit cu doar câțiva kilometri înainte de sosirea în staţie. Dintr-o dată, două dintre cele patru vagoane au început să scoată fum. Imediat, flăcările uriașe au cuprins tot trenul.

Mecanicul a sesizat flăcările și a oprit locomotiva în câmp. Până la sosirea echipajelor de pompieri, doi polițiști de la Transporturi Feroviare au dat dovadă de un curaj desăvârșit. Aceștia au intrat în flăcări pentru a salva pasagerii.

ADVERTISEMENT

Au intrat în vagon, au scos pe toată lumea afară. Deci foarte mare curaj au avut. S-au băgat în flăcările care erau şi i-au scos afară”, au spus martorii, citați de Observator News.

Niciun pasager nu a fost rănit

Din datele oferite de purtătorul de cuvânt ISU Bistrița-Năsăud aflăm că în trenul accelerat se aflau în total 33 de persoane. Acestea au fost evacuate, fiind evaluate din punct de vedere medical la fața locului. Nicio persoană nu a fost rănită.

ADVERTISEMENT

Călătorii din tren au fost preluați de un echipaj ISU Bistriţa şi transportați până la următoarea stație. Primele date ale anchetei spun că focul ar fi pornit din cauza unui scurt circuit. În zonă, traficul feroviar a fost blocat mai bine de două ore pe tronsonul Mogoșeni – Beclean pe Someș.

ADVERTISEMENT