News

Incendiu puternic în București. 15 vagoane în flăcări, între Gara Basarab şi Podul Grant. Foto

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, în București. Focul se manifestă la cel puţin 15 vagoane dezafectate, în zona de triaj dintre Gara Basarab și Podul Grant.
11.01.2024 | 12:17
Incendiu puternic in Bucuresti 15 vagoane in flacari intre Gara Basarab si Podul Grant Foto
Incendiu puternic în București, la vagoane dezafectate, în zona de triaj dintre Gara Basarab și Podul Grant. Sursa foto: ISU București-Ilfov
ADVERTISEMENT

Pompierii din București sunt în alertă, după ce un incendiu puternic a izbucnit pe calea ferată. Sunt vagoane în flăcări în zona de triaj dintre Gara Basarab şi Podul Grant.

Incendiu puternic în București, la vagoane dezafectate, în zona de triaj dintre Gara Basarab și Podul Grant

Din datele ISU București Ilfov, la fața locului fost mobilizate 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Există pericol de extindere

ADVERTISEMENT

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Misiunea este în dinamică”, mai spun autoritățile. Dată fiind degajarea intensă de fum, pentru avertizarea și informarea populației a fost emis un mesaj prin sistemul RO-Alert.

incendiu bucurești gara vagoane ard 2
Incendiu puternic în București, la vagoane dezafectate, în zona de triaj dintre Gara Basarab și Podul Grant

Incendiu major cu degajări mari de fum produs în zona Giulești. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție. Respectați recomandările dispuse de autorități”, se arată în mesaj.

ADVERTISEMENT

Având in vedere modul de manifestare a incendiului, popmpierii au decis suplimentarea cu cinci cisterne de mare capacitate pentru a realiza rezerva de apă. Astfel, în total acţionează nouă autospesciale de stingere cu apă și spumă şi cinci cisterne .

Inspectoratul pentru Situații de Urgență mai transmite că, în ciuda acestui incendiu major, circulația feroviară pe fasciculul de linii care intră în Gara Basarab și Gara de Nord nu a fost afectată.

ADVERTISEMENT

Având în vedere modul de manifestare a incendiului, care prezintă posibilitate de extindere și la alte vagoane, dispozitivul se suplimentează cu 2 autospeciale de stingere”, a mai transmis ISU București Ilfov.

CFR Călători a remis la rândul său un comunicat de presă în care semnalează incidentul. “CFR Călători informează că astăzi, 11 ianuarie a.c., s-a produs un incendiu la 3 vagoane dezafectate din stația București Basarab. Incendiul  a izbucnit  din cauza unor persoane fără adăpost.

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a fost avizat Serviciul de urgență 112, iar echipele de intervenție specială sunt la fața locului pentru stingerea incendiului. Din primele informații nu a fost găsită nicio persoană rănită. Menționăm că circulația trenurilor nu este afectată”, transmis operatorul feroviar de stat.

ADVERTISEMENT