News

Doi preoți din Suceava, tată și fiu, au murit în aceleași împrejurări la 25 de ani distanță. Cum au fost găsiți

Coincidență tragică în Suceava. Doi preoți din zonă, tată și fiu, au murit în aceleași condiții, la distanță de 25 de ani. Cum au fost găsiți cei doi.
18.12.2022 | 14:32
Doi preoti din Suceava tata si fiu au murit in aceleasi imprejurari la 25 de ani distanta Cum au fost gasiti
Cei doi preoți din Suceava, tată și fiu, au murit în aceleași condiții. S-au stins în apropierea bisericii în care slujeau. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este doliul printre preoții suceveni. Un slujitor al Domnului, în vârstă de 56 de ani, a murit subit în apropierea bisericii din Sadova în care slujea.

Cei doi preoți din Suceava, tată și fiu, au murit în aceleași condiții. S-au stins în apropierea bisericii în care slujeau

Victima se numește Benedict Cuciureanu. Bărbatul a fost găsit fără viaţă în curtea Bisericii Sf. Nicolae din Sadova, acolo unde slujea. Totul s-a întâmplat la finalul lunii trecute.

ADVERTISEMENT

Din informațiile presei locale aflăm că, pe 28 noiembrie, preotul ieşise din casă şi s-a dus într-o zonă unde avea depozitate lemne. La o zi distanță, când s-a constatat că acesta lipsește, s-a dat alarma. Părintele era singur acasă.

Marți, 29 noiembrie, în jurul orei 13.30, polițiștii de la Secția Rurală Pojorâta au fost sesizați prin 112 despre acest caz. Un bărbat din Sadova anunța că l-a găsit decedat pe preot.

ADVERTISEMENT

Benedict Cuciureanu a fost găsit fără semne vitale pe un teren al bisericii. Trupul său neînsuflețit se afla pe traseul de unde a luat lemnele cu care se îndrepta spre casa parohială.

Anchetatorii care au preluat acest caz spun că nu au identificat urme de agresiune sau alte elemente care să le aducă suspiciuni. Din datele preliminare reiese că ar fi vorba de un infarct. Conform MonitorulSV, preotul avea afecțiuni cunoscute.

ADVERTISEMENT

Tatăl lui Benedict Cuciureanu, Gheorghe Cuciureanu, tot preot, a avut parte de o moarte similară

Decesul lui Benedict Cuciureanu este consemnat la un sfert de secol distanță de când tatăl său, tot preot, Gheorghe Cuciureanu, avea parte de o moarte similară.

Totul s-a petrecut în dimineața zilei de 21 mai 1997. Conform sursei citate, preotul Gheorghe Cuciureanu mergea la biserică pentru oficierea slujbei religioase în ziua fatidică.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, s-a prăbușit la doar câțiva metri de locuința sa sub un tei secular cu fața spre Sfântul Altar. S-a constatat că a făcut infarct.

A ajuns cu ambulanța la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic. Gheorghe Cuciureanu a murit la vârsta de 60 de ani. Fiul său, Benedict, avea 56.

ADVERTISEMENT
Tags: