News

Doi șoferi beți au provocat accidente teribile în noaptea de Ajun. Unul a ucis un om, altul a „zburat” de pe un pod

Două accidente teribile au avut loc, în noaptea de Ajun, provocate de șoferi beți. Un om a murit și șase oameni au fost răniți.
25.12.2023 | 10:55
Doi soferi beti au provocat accidente teribile in noaptea de Ajun Unul a ucis un om altul a zburat de pe un pod
Doi șoferi beți au provocat accidente teribile în noaptea de Ajun. colaj Fanatik/ foto Clluj 24
ADVERTISEMENT

Doi șoferi beți au provocat accidente teribile duminică, în noaptea de Ajun. Primul dintre ele a avut loc în Iași și s-a soldat cu un mort și trei răniți, iar cel de-al doilea s-a produs în Cluj-Napoca.

Accidente teribile în noaptea de Ajun, provocate de șoferi beți

Tragedie în pragul sărbătorilor de Crăciun pentru o familie din Iași. Un tânăr de 24 de ani și-a pierdut viața, după ce autoutilitara în care se afla s-a răsturnat și a rămas suspendată pe DJ 249, între localitățile Măcărești și Prisecani.

ADVERTISEMENT

La volan se afla un alt tânăr de 21 de ani. Din primele cercetări, se pare că acesta a pierdut controlul asupra volanului, din cauza vitezei excesive. Ulterior, a intrat într-un parapet metalic și s-a răsturnat de mai multe ori, rămânând suspendat peste șanțul din afara drumului.

În dreapta șoferului era bărbatul de 24 de ani, din Iași, pentru care echipajele medicale ajunse la fața locului nu au putut face nimic, fiind declarat decedat. Conducătorul auto și alți doi pasageri, doi minori în vârsta de 16 ani fiecare, au suferit răni, relatează presa locală.

ADVERTISEMENT

Aceștia au fost transportați la spital. Polițiștii l-au verificat pe șofer cu aparatul etilotest, reieșind că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul a arătat o alcoolemie de 0.63ml/g în aerul expirat, potrivit IPJ Iași.

Trei bărbați au fost răniți în Cluj-Napoca

Un alt accident grav s-a petrecut, în noaptea de Ajun, în Cluj-Napoca, fiind provocat tot de un șofer beat. Din cercetări, reiese că bărbatul, care se afla la volanul unei mașini în timp ce se deplasa pe strada Traian Vuia din municipiul Cluj-Napoca, a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în mai mulți copaci.

ADVERTISEMENT

Șoferul a „zburat” de pe Podul IRA, iar apoi a ajuns în curtea unei case, conform Cluj 24. La fața locului au ajuns pompierii, două echipaje SMURD și SAJ, dar și polițiștii. Trei bărbați au fost răniți, unul dintre ei având nevoie de intervenția descarcerării.

„La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și unul SAJ, unde au găsit un autoturism avariat, căzut la o diferență de nivel și la o distanță considerabilă fața de partea carosabilă.

ADVERTISEMENT

Pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au extras unul dintre pasagerii din autoturism, iar echipajele SMURD și SAJ au consultat trei bărbați, în stare de conștiență și cooperanți”, a transmis ISU Cluj.

Polițiștii au constatat că șofer era beat, conform sursei citate. A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului si vătămare corporală din culpă.

 

ADVERTISEMENT