News

Doi vânători din Bistrița-Năsăud, atacați și răniți de urs. Au suferit leziuni pe față și corp

Incident grav în Bistrița-Năsăud, acolo unde doi vânători au fost atacați și răniți de un urs. Au suferit leziuni pe față și corp.
03.12.2023 | 18:42
Doi vanatori din BistritaNasaud atacati si raniti de urs Au suferit leziuni pe fata si corp
Incident grav în Bistrița-Năsăud: doi bărbați, atacați de un urs. Au ajuns la spital cu mai multe leziuni. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Doi vânători din județul Bistrița-Năsăud au fost atacați și răniți de un urs, duminică, 3 decembrie. Bărbații au suferit leziuni pe față și pe corp. Victimele au avut nevoie de ajutor medical.

Incident grav în Bistrița-Năsăud: doi bărbați, atacați de un urs. Au ajuns la spital cu mai multe leziuni

Din primele informații, cei doi cetățeni luau parte la o partidă de vânătoare într-o pădure de pe raza localității Milaș. La un moment dat, au dat nas în nas cu o fiară sălbatică. Ursul i-a atacat și le-a provocat multiple răni.

ADVERTISEMENT

Presa din nordul țării transmite că victimele acestui atac din sălbăticie sunt doi bărbați de 48 și 51 de ani din localitățile Comlod și Țăgșor. Ei erau angrenați într-o partidă de vânătoare autorizată, notează ObservatorulBN.

”Echipajul de prim ajutor SMURD de la Punctul de Lucru Lechința intervine pe raza localității Milaș pentru a acorda primul ajutor pentru doi bărbați (vânători) atacați de urs.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, aceștia sunt conștienți, cooperanți cu răni la nivelul fetei și umărului”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud. Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au mai precizat că cei doi vânători au fost coborâți din zona de pădure de către însoțitori.

După acest grav eveniment, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT

Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că doi bărbați de 48 și 51 de ani, din Țăgșor și Comlod, care participau la o vânătoare colectivă, autorizată, pe raza unui fond cinegetic, ar fi fost atacați și răniți de un urs”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud.

Alt vânător, atacat de urs în județul Gorj

În urmă cu mai puțin de o săptămână, un incident similar celui din nordul țării a avut loc și în zona Olteniei. Pe 27 noiembrie, un vânător a fost rănit de urs, în pădure. Bărbatul a fost atacat de un urs, în timp ce participa la o partidă de vânătoare.

ADVERTISEMENT

Victima, în vârstă de 58 de ani, originară din localitatea Stăneşti, a ajuns la unitatea de primiri urgențe a spitalului din Târgu Jiu. Din datele cadrelor medicale, acesta prezenta mai multe plăgi la mâini şi coapse.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Dumnezeu să te ierte, înger frumos". Moni a fost condusă spre moarte de iubitul său, care îşi luase permisul de câteva zile. A fost găsită la câţiva metri de maşină
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut...
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un...
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un dezastru total!”
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie