News

Turist atacat de un urs căruia voia să-i de de mâncare, pe Transfăgărășan. “Dacă voia, bucăţi îl făcea!”. Video

Un turist inconştient a vrut să hrănească un urs, pe Transfăgărăşan. Omul a scăpat ca prin minune cu viaţă, deşi a înfuriat animalul.
19.08.2023 | 18:37
Turist atacat de un urs caruia voia sai de de mancare pe Transfagarasan Daca voia bucati il facea Video
Turistul inconştient a avut noroc că nu a fost sfârtecat de urs
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost atacat zilele trecute de un urs pe Transfăgărăşan, după ce s-a dat jos din maşină pentru a hrăni un urs. În ciuda gravităţii situaţiei, se poate spune că omul a avut noroc, întrucât după ce l-a pus la pământ animalul nu şi-a mai continuat atacul.

“Felicitări ursului pentru discernământ!”

Imaginile s-au viralizat, iar în ele se poate vedea cum bărbatul se apropie periculos de mult de urs. Animalul sălbatic sare să îl atace, iar turistul inconştient se sperie, se împiedică şi cade.

ADVERTISEMENT

Din fericire pentru bărbat, ursul nu-şi mai continuă atacul astfel că el a scăpat doar cu sperietura. Totuşi, totul omul se arată foarte supărat, el aruncând apoi nervos o coajă de pâine spre animal.

În doar 24 de ore postarea a adunat peste 11.000 de like-uri, a fost redistribuită de 3.300 de ori şi a stârnit peste 2.200 de comentarii.

ADVERTISEMENT

“Cât de prost să fi să te apropii aşa de un urs. Ce a vrut să-i facă? Să-l mângâie ca pe câine?”, este unul dintre miile de comentarii, în timp ce un alt internaut spune: “Felicitari ursului pentru discernamant! Cat despre animal, n-am cuvinte!”.

De asemenea, “Acel moment cand animalul nu se pune la mintea omului” sau “Ursul are mult mai mult discernământ decât acel personaj, dacă voia îl făcea bucăți”, sunt alte remarci ale celor care au văzut clipul.

ADVERTISEMENT

Autorităţile au avertizat în repetate rânduri ca oamenii să evite să le dea de mâncare animalelor sălbatice şi mai ales urşilor. Ursul brun este cel mai mare prădător care trăiește în România.

Greutatea unui urs poate depăși 600 kg. Membrele sale anterioare sunt puternice, echipate cu gheare lungi şi au o mare putere distructivă. Cu o lovitură a labei din față ursul este capabil să rupă coloana vertebrală, să rupă coastele sau să rupă oasele craniului unui om.

ADVERTISEMENT

Un sfat important este acela de a-i oferi ursului cât mai mult spațiu posibil. Unii urși sunt mai toleranți decât alții, dar fiecare urs are propriul „spațiu personal” – distanța de la care acesta începe să se simtă amenințat. Când fotografiați urși, utilizați teleobiective. Dacă vă apropiaţi prea mult e posibil să intraţi în această zonă periculoasă.

ADVERTISEMENT