News

Doliu în învățământul românesc. ”Am pierdut un om cald, bun, înțelept”

Este doliu în învățământul românesc. Una dintre cele mai apreciate profesoare de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu s-a stins din viață.
17.06.2022 | 11:24
Doliu in invatamantul romanesc Am pierdut un om cald bun intelept
Doliu în învățământul românesc. S-a stins un apreciat cadru didactic. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Colectivul didactic de la Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu deplânge decesul unei profesoare extrem de apreciate.

Doliu în învățământul românesc. S-a stins un apreciat cadru didactic

Maria Tomoiu s-a stins din viață joi, 16 iunie, la vârsta de 68 de ani. Conform instituției la care a lucrat, aceasta a fost o profesoară model, apreciată de colegi și iubită de elevi.

ADVERTISEMENT

Vestea tristă a fost furnizată de conducerea Colegiului Național din Gorj, într-un mesaj pe Facebook.

”Ne despărțim astăzi (n.r. joi, 16 iunie) de unul dintre profesorii emblematici ai Colegiului Naţional Ecaterina Teodoroiu, doamna profesoară Maria Tomoiu.

ADVERTISEMENT

Un profesor cu har, iubit şi respectat deopotrivă de colegi şi de elevi. Unul dintre acei profesori pe care nu îi uiţi niciodată, care îţi sunt model, care îţi demonstrează că nu există bariere în calea învăţării.

Aşa cum spunea o fostă elevă ‘numai cine nu a cunoscut-o, nu a iubit-o‘. Un om cu adevărat bun, care a rămas pozitiv şi tonic în ciuda încercărilor vieţii, o doamnă în adevăratul sens al cuvântului. Rămas bun, doamna profesoară! Drum lin în lumină! Condoleanţe familiei“, a transmis conducerea unității școlare din Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT

Au curs mesajele de condoleanțe după decesul profesoarei din Târgu Jiu

Mesaje de condoleanțe pentru familia îndurerată au mai fost postate în mediul online și de colegi și instituții din județul Gorj.

”Cu profund regret și suferință anunțăm trecerea la cele veșnice a colegei noastre prof. Maria Tomoiu!

ADVERTISEMENT

Nu există cuvinte care să aline, nu există acum liniște în sufletele celor care au iubit-o și prețuit-o pe doamna profesoară, dar rămân amintirile. Și amintirile ne fac să fim recunoscători că în viața asta pământească am întâlnit un OM. Dumnezeu să o odihnească în pace!

A fost și a rămas un model pentru noi toți, un privilegiu pentru cei care au cunoscut-o. Drum lin în noua călătorie!”, scriu cei de la Socio-Umane Gorj.

Un mesaj emoționant vine și din partea unei colege a Mariei Tomoiu. ”Am pierdut o prietenă, un om cald, bun și înțelept. Maria Tomoiu nu mai e printre noi. Deja mi-e tare dor de ea. Știu că ar fi vrut să mai aibă zile să vorbim, să ne bucurăm de orice și cel mai mult de nepoți.

Acum câțiva ani, de ziua ei (sau poate de ziua în care sărbătoream că ne-am mai întâlnit încă o dată), i-am făcut cadou un parfum La vie est belle.

De atunci, de fiecare dată când mergea la dializă, se parfuma cu el și îmi trimite o fotografie din categoria La vie est belle. Îmi va fi mai greu să văd toate frumusețile vieții fără ea”, scrie, tot pe Facebook, fosta colegă Maria.

ADVERTISEMENT