Life

Doliu în lumea muzicii românești. A murit un renumit compozitor și dirijor

Doliu în lumea muzicii românești. A murit renumitul compozitor și dirijor, George Sârbu. Maestrul a înființat Fundația Culturală care îi poartă și azi numele.
29.05.2022 | 16:01
Doliu in lumea muzicii romanesti A murit un renumit compozitor si dirijor
A murit dirijorul george Sârbu. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Doliu în muzica populară românească. Renumitul compozitor și dirijor George Sîrbu s-a stins din viață. Născut în județul Suceava, dirijorul a murit la venerabila vârstă de 85 de ani. Întreaga lui carieră a fost marcată de muzică și era cunoscut, ca fiind unul dintre cei mai importanți dirijori de orchestre populare, din ultima jumătatea de veac.

A murit dirijorul George Sârbu

Muzica populară românească a mai pierdut un artist de valoare. Renumitul dirijor George Sîrbu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Folcloristul a absolvit Conservatorul de Muzică ‘’Ciprian Porbumbescu’’ din București în anul 1973.

ADVERTISEMENT

De-a lungul vieții sale, muzicianul a avut parte de o carieră de succes ca dirijor, compozitor și folclorist. George Sârbu a activat ca dirijor pentru mai multe orchestre din țară. Acest lucru i-a scos în evidență calitățile muzicale excelente pe care le avea.

Doliu în muzica românească

Muzica românească a avut și are numeroși artiști de valoare. Din păcate, viața nu îi poate ține la nesfârșit printre noi ca să ne încânte cu muzica lor. Însă muzica lor este nemuritoare, iar albumele înregistrate de acestia rămân în colecția iubitorilor de muzică.

ADVERTISEMENT

Acesta a activat ca dirijor al Orchestrei de muzică populară a Ansamblului ‘’Ciprian Porumbescu’’  din Suceava între anii 1961 și 1979,. Între anii  1980 și 1989, regretatul om a fost dirijor și director al Orchestrei de muzică populară ‘’Plaiurile Bistriței’’ din Bacău.

George Sîrbu a înființat Fundația Culturală care îi poartă numele

George Sârbu a avut o carieră impresionantă în muzică. Mai mult, toată viața sa, regretatul dirijor și-a dedicat-o pasiunii sale, muzica. Între anii 1990-1995 a fost denumit ca dirijor, director și secretar muzical al Ansamblului ‘’Ciprian Porumbescu’’ din Suceava.

ADVERTISEMENT

Din anul 2002 maestrul George Sîrbu a înființat Fundația Culturală care îi poartă și azi numele, având ca obiectiv promovarea și conservarea tradițiilor folclorice și religioase din zonele Bucovina și Moldova.

Tags: