Life

Doliu în lumea filmului. A murit Thury Ștefan, actorul din filmul Nea Mărin Miliardar

Doliu în lumea filmului din România după ce faimosul artist Thury Ștefan din filmul Nea Mărin miliardar s-a stins din viață.
04.04.2023 | 19:26
Doliu in lumea filmului A murit Thury Stefan actorul din filmul Nea Marin Miliardar
A murit Thury Ștefan, actorul din filmul Nea Mărin Miliardar. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lumea filmului din România este mai săracă odată cu moartea lui Thury Ștefan, un artist îndrăgit de publicul larg. Acesta a avut un rol și în filmul Nea Mărin Miliardar și de asemenea, era considerat unul dintre cei mai buni balerini din România.

A murit actorul Thury Ștefan din filmul Nea Mărin Miliardar

Pe Thury Ștefan puntem să ni-l amintim din celebrul film Nea Mărin Miliardar, pe care generații întregi l-au urmărit și o fac în continuare. De asemenea, acesta a mai jucat în pelicula Veronica, apreciată de asemenea de publicul larg.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care l-au cunoscut însă, este o zi tristă. Thury Ștefan s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. Tragicul anunț a fost făcut de unul dintre bunii săi prieteni, pe contul de socializare. ”R.I.P. Maestre Thury Ștefan!”., a fost mesajul transmis pe rețelele de socializare.

Trebuie menționat faptul că Thury Ștefan a fost căsătorit de trei ori. Prima sa soție a fost chiar faimoasa actriță Anca Pandrea, care de altfel a fost și marea iubire a lui Iurie Darie. Din păcate însă, cei doi aveau să se despartă după doar doi ani și jumătate de căsnicie. Timp de 18 ani, artistul a ales să rămână singur.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, în viața lui a apărut o colegă, mai exact o balerină pe nume Cornelia. Cei doi au colindat lumea împreună și de asemenea au devenit și părinți. Cuplul a avut doi copii, Violeta și Ernest. Chiar și așa, norocul nu avea să fie de partea artistului.

Actorul a fost căsătorit cu Anca Pandrea

La un moment dat, cei doi au plecat în Italia, iar acolo, Thury Ștefan a realizat că a rămas fără niciun ban, fără nicio mașină, dar și fără soție. ”Mi-a făcut 2 copii şi aşa m-a păcălit s-o iau de nevastă. Îmi amintesc că în timp ce ne aflam în Italia, m-a lăsat numai cu paşaportul. Mi-a golit contul din bancă, mi-a luat maşina, toate bijuteriile şi a fugit, de fapt a rămas în Italia.

ADVERTISEMENT

Totul a fost premeditat pentru că aranjase cu maică-sa să aibă grijă de copii, care erau micuţi”, povestea la un moment dat, acesta pentru o publicație locală, actualitateamusceleană.ro.

Ajuns înapoi în țară, Thury Ștefan a fost nevoit să muncească și mai mult. Artistul nu mai avea nimic, astfel că s-a angajat la barul de noapte al unui prieten din Timișoara pentru a se putea întreține. Ani mai târziu însă, acesta avea să o cunoască pe Mioara.

ADVERTISEMENT

El și actrița au trăit o frumoasă poveste de dragoste, care a durat până la finalul vieții actorului. Amândoi au locuit în Câmpulung Muscel, județul Argeș. Referitor la peliculele  în care a jucat, artistul a avut diverse roluri și în „Actorul şi sălbaticii!”, „Veronica”, ” Fram ursul polar”, „Veronica se întoarce”, dar și „Punga cu libelule”.

ADVERTISEMENT
Tags: