Life

Doliu în lumea muzicii din România. Un mare artist a murit. A împărțit scena cu Ștefan Bănică Jr.

Doliu în lumea muzicii din România. Un mare artist, care a împărțit scena cu Ștefan Bănică Jr., s-a stins din viață. Despre cine este vorba.
23.10.2023 | 14:00
Doliu in lumea muzicii din Romania Un mare artist a murit A impartit scena cu Stefan Banica Jr
Doliu în lumea muzicii din România. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea muzicii din România. Un mare artist s-a stins din viață! Acesta a împărțit scena cu Ștefan Bănică Jr.

Doliu în lumea muzicii din România

Un mare artist de la noi din țară s-a stins din viață. Este vorba despre un violonist român celebru care era mereu chemat la spectacolele sale de Ștefan Bănică Jr.

ADVERTISEMENT

După ani întregi de carieră, acesta a aflat că este bolnav. Lolică Nicolae este numele marelui violonist care s-a stins din viață.

Acesta era mereu invitatul lui Ștefan Bănică la spectacolele sale de la Sala Palatului datorită talentului său. Marele artist a aflat de circa un an că are cancer și a trecut prin clipe grele din cauza acestuia.

ADVERTISEMENT

Gina Lincan, colegă de breaslă cu Lolică Nicolae, a vorbit despre problemele de sănătate cu care se confrunta acesta în ultima vreme. Cancerul la ficat s-a răspândit rapid în corpul său, dar chiar și așa, artistul nu a renunțat la scenă.

De ce boală suferea marele violonist

La cei 61 de ani ai săi, tot mergea să cânte cu drena pusă de medici, pentru că atât de mult îi plăcea ceea ce făcea.

ADVERTISEMENT

Gina Lincan consideră că Lolică Nicolae nu a fost la fel de celebru cum ar fi meritat, fiind unul dintre cei mai buni violoniști din țară.

”Vestea a tulburat întreagă industrie muzicală. A descoperit în urmă cu un an că are cancer la ficat. S-a generalizat după. Mergea și cânta cu drena după el. S-a chinuit foarte mult. Avea 61 de ani.

ADVERTISEMENT

Un mare muzician al României chiar nu a fost scos în față. A cântat în toată lumea, a fost chiar și în Japonia. Are o fată. Muzicienii mari nu au fost luați în seamă. A cântat cu marea soprană Daniela Vlădescu, Ștefan Bănică Jr., Irina Sârbu.

Regret foarte tare, și eu, și soțul meu”, a declarat Gina Lincan, în exclusivitate pentru Spynews.ro.

ADVERTISEMENT