Life

Doliu în lumea teatrului românesc. A murit actrița Anca Verești, prima soție a lui Victor Rebengiuc

Este doliu în lumea teatrului românesc, după ce actrița Anca Verești s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani. A fost prima soție a lui Victor Rebengiuc.
09.02.2022 | 15:07
Doliu in lumea teatrului romanesc A murit actrita Anca Veresti prima sotie a lui Victor Rebengiuc
A murit actrița Anca Verești. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Actrița Anca Verești, care a jucat pe scena Teatrului Bulandra din București, a murit la vârsta de 89 de ani.

Timp de cinci ani, între 1960 și 1965, actrița a fost căsătorită cu Victor Rebengiuc. Anca Verești a murit marți, 8 februarie 2022.

ADVERTISEMENT

Anca Verești a jucat pe scena Teatrului Bulandra timp de 33 de ani. UNITER a postat un mesaj pe site-ul oficial, dar și pe Facebook în memoria regretatei actrițe.

Actrița Anca Verești a murit, la 89 de ani

Anca Verești s-a născut pe 12 august 1933 și a fost căsătorită cu marele actor Victor Rebengiuc timp de cinci ani. Cei doi au divorțat în 1965, după care actorul s-a căsătorit cu Mariana Mihuț.

ADVERTISEMENT

UNITER a descris-o pe Anca Verești ca fiind “o prezență sobră, plină de demnitate”. Actrița avea o personalitate puternică, în spatele căreia se ascundea “un om sensibil”.

De asemenea, aceasta a susținut activ Campania “Artiștii pentru artiști”. A donat în fiecare an celor care aveau nevoie.

ADVERTISEMENT

A jucat pe scena Teatrului Bulandra din București din 1956 până în 1989. Câteva dintre cele mai importante roluri ale sale au fost: Irma în “Nebuna din Chaillot” (de Jean Giraundoux), Viola în “A douăsprezecea noapte” (William Shakespeare), Natașa în “Război și pace” (după Lev Tolstoi).

“O prezență sobră, plină de demnitate, cu un surâs abia văzut, ANCA VEREȘTI era o personalitate puternică ce ascundea un om sensibil.

ADVERTISEMENT

Un om discret, de-o modestie copleșitoare, un activ susținător al Campaniei ‘Artistii pentru artiști’, în fiecare an donând celor aflați în nevoie.

Din 1956 până în 1989 a jucat pe scena Teatrului Bulandra București. Au fost 33 de ani de dăruire, de iubire de teatru.

Dintre cele mai importante apariții pe scena Teatrului Bulandra amintim: Irma în ‘Nebuna din Chaillot’ de Jean Giraundoux, Viola în ‘A douăsprezecea noapte’ de W. Shakespeare, Natașa în ‘Război și pace’, după Lev Tolstoi.

Alte spectacole în care a jucat: ‘Soțul ideal’ de Oscar Wilde, ‘Mamouret’ de Jean Sarment, ‘Casa Bernardei Alba’ de Federico Garcia Lorca, ‘Viraj periculos’ de I.B.Prinstley.

Drum lin spre Lumină, Anca Verești! Dumnezeu să vă ierte!”, a transmis UNITER.

Victor Rebengiuc, despre prima sa soție

Victor Rebengiuc a jucat alături de Anca Verești în piesele “Nebuna din Chaillot”, “Un strugure în soare”, “Căsuţa de la marginea oraşului” și “Soțul ideal”.

Cei doi au divorțat după ce Victor Rebengiuc s-a îndrăgostit de Mariana Mihuț, cu care a rămas împreună până în ziua de astăzi.

Actorul a declarat, în urmă cu câțiva ani, că relația dintre el și Anca Verești s-a răcit. Cu toate acestea, își amintește cu bucurie de perioada în care au fost împreună.

“Anca Vereşti era colega mea din anul I de Institut, o fată extraordinar de frumoasă, cu reale calităţi pentru teatru. A fost prima mea dragoste, amândoi eram foarte tineri atunci. (…)

Căsătoria noastră a durat din ’60 până în ’65, când am divorţat. M-am despărţit de Anca pentru că am întâlnit o altă fată foarte frumoasă, foarte talentată, pe care o chema Mariana Mihuţ. Oricum, relaţiile dintre mine şi Anca se răciseră şi intraseră într-o rutină.

Eram căsătoriţi, dar nu mai era dragostea aceea de la început, de pe vremea Institutului. A fost o femeie pe care am iubit-o, o pasiune a tinereţii, însă nu pot să fac un roman de viaţă sau de dragoste.”, spunea Victor Rebengiuc despre prima soție, într-un interviu pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă...
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
VLADIMIR PUTIN a DECIS! E cutremur în RUSIA și CHINA!
VLADIMIR PUTIN a DECIS! E cutremur în RUSIA și CHINA!
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Cu ce se ocupă Dorin Mateiu, presupusul iubit al Simonei Halep. Afacertistul, inlcus...
Cu ce se ocupă Dorin Mateiu, presupusul iubit al Simonei Halep. Afacertistul, inlcus în top 300 cei mai bogați români
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze