Life

Cum poți dezactiva microfonul telefonului. E valabil pentru Iphone, Samsung și orice tip de smartphone. Așa te asiguri că telefonul nu înregistrează tot ce vorbești

Cum dezactivezi microfonul telefonului. Trucul util, care este valail pentru Iphone, Samsung sau orice tip de smartphone.
28.04.2024 | 10:55
Cum poti dezactiva microfonul telefonului E valabil pentru Iphone Samsung si orice tip de smartphone Asa te asiguri ca telefonul nu inregistreaza tot ce vorbesti
Metode de securizare a telefonului. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Ai impresia că telefonul îți este ascultat? Dacă răspunsul este unul pozitiv, iată un truc util despre cum să dezactivezi microfonul dispozitivului. Este simplu, rapid și eficient. Nu vei mai avea nicio problemă.

Cum oprim ascultarea telefonului nostru

În ultimii ani, se vorbește tot mai des despre faptul că telefoanele ne sunt ascultate. Asta după ce, la scurt timp după ce purtăm o discuție despre un anumit subiect, de cum deschidem dispozitivul ne apar tot felul de reclame sau sugestii de conținuturi care au legătură cu ceea am vorbit.

ADVERTISEMENT

Se mai spune și că avem de a face cu o nouă teorie a conspirației. Indiferent de ceea ce credeți, sunt câteva indicii care pot arăta că sunteți ascultați. Unul dintre ele este acela că vi se aprinde în mod nejustificat telefonul.

Un alt semn al ascultării este descărcarea prea rapidă a dispozitivului, în vreme ce tu știi că nu l-ai folosit decât înainte de a intra la job, de exemplu, și după ce ai terminat serviciul. Vă poate da de gândit și încălzirea acumulatorului, în regim de așteptare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt indiciu este și deconectarea prea lentă a dispozitivului. Vă pot stârni bănuieli și contactele care au apărut parcă peste noapte în agenda telefonică sau zgomotele ciudate din timpul convorbirii.

Sunt specialiști care sugerează să sunăm la 544. Dacă va răspunde un robot și îți va spune că ai accesat un număr invalid, atunci este de bine, dar dacă vei auzi în timpul apelului un sunet de fundal neobișnuit, atunci ai putea fi interceptat.

ADVERTISEMENT

Setările Google care vor opri ascultarea telefonului

Ca să vă asigurați că nu veți mai fi ascultați, ce puteți face este să deschideți, mai întâi, aplicația Google. Din colțul din dreapta sus accesați partea de profil, după care apăsați pe opțiunea ”Cont Google”.

Mai departe, căutați opțiunea ”Date și confidențialitate”, după care ”Web and application activity”. Ulterior, puteți apăsa pe ”Includeți activitatea vocală și audio” , pe ”Stop saving” și, la final pe ”Înțeles”, ca o confirmare.

ADVERTISEMENT

Dacă nu vă descurcați, puteți mere cu telefonul la un specialist, care vă va face modificările necesare. Cu siguranță în acest fel vă veți asigura și mai mult că aveți deplină libertate de acum încolo, fără a avea teama ca sunteți ascultați.

ADVERTISEMENT